Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Zvolenské divadlo ruší predstavenia pre koronavírus

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského, archívne foto. Foto: Facebook Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Zriaďovateľom Divadla Jozefa Gregora Tajovského je Banskobystrický samosprávny kraj.

Zvolen 25. septembra (TASR) – Zvolenské Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) ruší od nedele 27. septembra do nedele 4. októbra všetkých osem naplánovaných divadelných predstavení. TASR o tom informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková s tým, že jeden externý herec má potvrdené ochorenie COVID-19.

Ako dodala, verejnosť v tejto súvislosti nie je ohrozená, pretože v čase potvrdenia ochorenia a ani šesť dní pred ním sa neuskutočnili žiadne verejné divadelné predstavenia. „DJGT bude návštevníkov, ktorí si na zrušené predstavenia zakúpili vstupenky, informovať o možnosti ich presunutia na iný termín, alebo o vrátení vstupného,“ spresnila.

Všetky informácie môžu záujemcovia získať prostredníctvom webovej stránky www.djgt.sk alebo na telefónnom čísle +421 905 932 246. „Divadlo postupuje podľa usmernení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva,“ ukončila Štepáneková s tým, že zvolenskí herci nebudú účinkovať ani na festivale Divadelná Nitra od 27. do 30. septembra.

Zriaďovateľom DJGT je Banskobystrický samosprávny kraj.