Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Zvolenské divadlo otvorí sezónu Gogoľovou hrou Revízor

Na archívnej snímke Divadlo Jozefa Gregora Tajovského. Foto: Facebook Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Predpredaj vstupeniek v pokladnici DJGT aj online na stránke divadla sa začína 16. augusta.

Zvolen 15. augusta (TASR) – Svoju 73. divadelnú sezónu otvorí zvolenské Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) Gogoľovou satirickou komédiou Revízor. TASR o tom informovala dramaturgička divadla Uršuľa Turčanová.

Ako ďalej uviedla, mottom novej divadelnej sezóny je identita. „Symbolizuje tvorivé skúmanie toho, čo sa objavilo pod maskami a pomenúva to, kým sme a kým chceme byť,“ zhrnula s tým, že svetoznáma Gogoľova hra prichádza na dosky zvolenského divadla prvýkrát. „Spúšťačom bravúrnej špirály humorných situácií je náhodne odhalená kontrola štátneho revízora v dovtedy pokojnom provinčnom mestečku. Následná zámena postáv spôsobuje čoraz väčšie zemetrasenie v radoch vystrašených lokálnych úradníkov,“ poznamenala.

Dodala, že Revízor v úprave a réžii umeleckého šéfa DJGT Petra Palika je pre priaznivcov ruskej klasiky a tiež pre divákov, ktorí majú radi spoločenskú satiru. „Predpremiéra sa uskutoční vo štvrtok 2. septembra a slávnostná premiéra v piatok 3. septembra,“ podotkla.

Pripomenula tiež, že ďalšia premiéra je takisto zo súboru svetových diel. „Známu Beckettovu absurdnú drámu Čakanie na Godota bude interpretovať optikou roku 2021 renomovaný režisér Dodo Gombár. Premiéra je naplánovaná na piatok 1. októbra,“ zdôraznila s tým, že druhá polovica sezóny prinesie premiéru Tajovského veselohry Ženský zákon, ktorý tvoria klebety a intrigy.

Predpredaj vstupeniek v pokladnici DJGT aj online na stránke divadla sa začína 16. augusta.