Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Zvolenské divaldo oslovuje divákov virtuálne

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského. Foto: Facebook Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Za dramaturgickým konceptom vysielania stoja umelecký šéf Ján Chalupka a dramaturgička Uršuľa Turčanová pod supervíziou riaditeľky DJGT Jany Raffajovej.

Zvolen 9. apríla (TASR) - Vysielanie DJGT je názov internetových aktivít, s ktorými prichádza v čase, keď nie je možné hrávať na doskách, ktoré znamenajú svet, zvolenské Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT). Pod touto hlavičkou nájdu diváci počas pracovných dní na sociálnej sieti a na YouTube kanáli DJGT videá v piatich okruhoch - pre deti, študentov, seniorov, príbehy pre dušu a spolu to zvládneme.

Za dramaturgickým konceptom vysielania stoja umelecký šéf Ján Chalupka a dramaturgička Uršuľa Turčanová pod supervíziou riaditeľky DJGT Jany Raffajovej s aktívnym prispením členov umeleckého súboru DJGT. Spracovanie videí a ich zverejňovanie na YouTube kanáli DJGT a na sociálnych sieťach divadla zabezpečuje vedúca obchodno-marketingového oddelenia divadla Gabriela Valentínyová. Aktivity sa konajú s podporou zriaďovateľa DJGT Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Prianím divadla je prihovoriť sa adresne pravidelným návštevníkom - deťom, študentom, dospelým i seniorom. "Divadlo má totiž aj vzdelávaciu úlohu, a tú chceme teraz akcentovať," pripomína Turčanová.

Príbehy pre dušu majú za cieľ povzbudiť všetkých, ktorí čelia tlaku týchto náročných dní. Okruh spolu to zvládneme prinesie veselé i vážne tipy ako zvládnuť aktuálne výzvy. "Najdôležitejším zámerom je podporiť vzájomnú medziľudskú solidaritu v našom meste, v našom kraji, v našom štáte, v našom svete - pretože všetci sme teraz na jednej lodi a na jednom mori," zdôrazňuje Turčanová.