Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Magazín

3 overené veci, ktoré vám pomôžu ku krásnym vlasom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Bratislava 16. októbra (OTS) - Zatiaľ čo genetika zohráva pri vzhľade našich vlasov kľúčovú úlohu, strava, počasie, znečistenie a celkový prístup k starostlivosti o ne patrí k základným faktorom, ktoré vám vašu korunu krásy pomôžu udržať dlhodobo krásnu tiež. Znie to veľmi jednoducho, no realita a prax je v mnohých prípadoch oveľa náročnejšia. S nami sa ale dozviete, ktoré jednoduché veci vám v tejto snahe určite pomôžu.

Proteíny
Na to, aby ste vedeli, ktoré veci sú pre vaše vlasy ideálne, nemusíte byť žiadnym špecialistom. Aj pri formovaní vašej postavy sa snažíte dodať telu všetky správne živiny a dodržiavať zdravý životný štýl. Aj vaše vlasy sa potrebujú dostať do správnej formy, čo nakoniec vidíte pri pohľade do zrkadla. Jednou z možností, ako to napraviť je vyskúšať Minoxidil. Proteíny v podobe chudého mäsa, rýb, strukovín, nízkotučného mlieka a vajíčok môžu byť lacnejšou cestou a nemusíte sa obávať ani vedľajších účinkov.

Zinok
Ďalšou z možností, ako si v tomto smere jednoducho pomôžete, je dopriať telu správne vitamíny na vlasy. Jedzte orechy, kešu a mandle, ktoré obsahujú dostatok zinku, ktorý je pre pevné vlasy veľmi dôležitý. Obsahuje ho aj ovocie a zelenina, ako listové šaláty. Nezabudnite na hydratáciu. Aj voda je účinným liekom na viaceré problémy.

Omega mastné kyseliny
Zvýšenie príjmu omega-3 mastných kyselín môže stimulovať vaše vlasové folikuly a mazové žľazy. Aj keď to nebude mať za následok okamžitý a rýchly rast vlasov, môže to zlepšiť zdravie pokožky hlavy.
Omega-3 mastné kyseliny sa nachádzajú v rybom oleji, ale aj v samotných rybách, napríklad v lososoch, sardinkách a sleďoch. Medzi ich ďalšie dobré zdroje patrí:
• ľanové semeno
• jogurt
• tvaroh
• šalát
• obilniny

Na to, aby ste s pomocou týchto spomenutých výživných látok dosiahli požadovaného výsledku, sa ich musíte vo svojom živote naučiť konzumovať pravidelne. Akým spôsobom ich do svojej stravy zapracujete je už len a len na vás, cení sa najmä obsah.