Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

5 najlepších miest pre lacnú dovolenku v meste

Ilustračné foto Foto: RossHelen / shutterstock.com

City break je ideálnym riešením, ako sa odpútať od rutiny, postarať sa o seba a svojich blízkych, oddýchnuť si a zregenerovať. Najlepšia destinácia pre vašu dovolenku bude veľmi závisieť od vašich možností a ročného obdobia, v ktorom chcete cestovať.

Bratislava 27. apríla (OTS) - Rovnako aj váš postoj bude rozhodujúci pre to, aby bol váš výlet úspešný. V tomto článku si povieme o najlepších destináciách, ktoré sú ideálne na lacnú jarnú dovolenku v meste.

Jar je ideálny čas na niekoľkodňový výlet do mesta
Jar je skvelý čas na cestovanie po Európe. Mnohé európske mestá vedia počas tohto obdobia potešiť dobrým počasím aj bez letných horúčav. Okrem toho sa na jar v mnohých mestách konajú zaujímavé podujatia. Prečo sa ešte oplatí ísť na dovolenku na jar?

Vhodný čas pre introvertov - Na väčšine miest ešte nie je toľko turistov ako v lete. Nedá sa povedať, že v mestách sú prázdne ulice, napokon, vo veľkomestách sú davy vždy. Ale na jar môžete nájsť miesta, kde si môžete oddýchnuť a zhlboka dýchať.

Lacnejšie letenky - Počas mimoturistickej sezóny môžu byť ceny leteniek výrazne nižšie. Na platforme pre lacné letenky, víkendové pobyty a dovolenkové pobyty - eSky.sk, môžete nájsť všetko na jednom mieste a nemusíte zdĺhavo vyhľadávať cez vyhľadávač.

Vhodné počasie na dlhé prechádzky - Stále tu nie sú úmorné horúčavy a pri hľadaní malebných miest môžete pokojne chodiť všade pešo.

Zdroj foto: oneinchpunch / shutterstock.com

Najlepšie destinácie, ktoré sú ideálne na lacnú jarnú dovolenku v meste:
Paríž - Toto mesto je jedným z najromantickejších miest na svete. Tu sa zdá, že všetko je stvorené pre milovníkov - najkrajšie záhrady a parky, očarujúce mosty, domy s podkrovím a kované železné mreže na balkónoch. Preto je ideálne vycestovať do Paríža bez detí, len so svojou polovičkou.

Miláno – Toto talianske mesto ročne navštívi stokrát viac turistov, ako je jeho obyvateľov. Dobrá polovica z nich sú fanúšikovia módy. Každý, kto navštívil druhé najväčšie mesto Talianska a bol presiaknutý jeho charizmou, si ho navždy zamiluje. Pokladom tohto mesta je jednoznačne jazero Como, ktoré sa oplatí navštíviť. Okrem toho Miláno ponúka mnoho krásnych pamiatok. Akciové letenky do Milána nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Rím je miestom, kde je len neskutočné množstvo atrakcií, z ktorých značná časť je považovaná za súčasť svetového kultúrneho dedičstva. Ak neradi kráčate po vychodených cestách, tak sa namiesto svetoznámeho Kolosea a Katedrály svätého Petra choďte pozrieť na menej známe, no veľmi zaujímavé pamiatky architektúry a histórie. Nezabudnite vyskúšať tradičné talianske jedlá. Akciové letenky do Ríma nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Barcelona je jedným z najobľúbenejších turistických miest na svete. Existuje mnoho dôvodov, prečo turisti navštevujú toto španielske mesto. Mnoho ľudí sem prichádza, aby na vlastné oči videli neuveriteľné stavby svetoznámeho architekta Antonia Gaudího. Spočiatku sa môže zdať, že tieto budovy nemajú nič spoločné so skutočným svetom, ale majú určitý význam. Nezabudnite, že Barcelona je okrem iného aj morské (prístavné) mesto. Spoznávanie pamiatok mesta môžete spojiť s oddychom na krásnych piesočnatých plážach. Tiež tu môžete navštíviť rôzne parky, alebo dokonca zoo. Neoddeliteľnou súčasťou Barcelony sú tiež jedlá ako tapas alebo paella. Akciové letenky do Barcelony nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Zdroj foto: Creative Cat Studio / shutterstock.com

Lisabon je historické mesto s mnohými príbehmi. Slnko tu svieti až 290 dní v roku a teplota zriedka klesne pod 15ºC. Kde sa človek cíti bezpečne chodiť cez deň a ísť von v noci. Kde v gastronómií môžete vyskúšať tresku na viac ako tisíc spôsobov. Akciové letenky do Lisabonu nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Porto je tradičné portugalské mesto, ktoré môže byť cieľom nezabudnuteľnej dovolenky. Mesto ponúka široké možnosti aktivít, zaujímavé turistické atrakcie a rušný nočný život. Okolie Porta je oblasť s nádhernou prírodnou krajinou a historickými mestami. Akciové letenky do Porta nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Neapol je rušné prístavné mesto, hlavné mesto Kampánie a láka hlavne mladých ľudí. Nočný život je tu v plnom prúde a pizzérie nájdete na každom kroku (v meste ich je okolo 120 tisíc a jedna z nich je najstaršia na svete). Práve v Neapole môžete pocítiť atmosféru skutočného a nie turistického Talianska, prejsť sa po spletitých uličkách, zúčastniť sa festivalu pizze a po ceste si pozrieť pamiatky, ktorých je v meste veľa. Akciové letenky do Neapolu nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.