Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

5 úžasných spôsobov, ako zabaviť deti na dovolenke pri mori

Ilustračné foto Foto: NadyaEugene / Shutterstock.com

Chystáte sa na rodinnú dovolenku a väčšinu času strávite na pláži pri mori? Ale čo vtedy, ak to nebude deti už na druhý deň baviť?

Bratislava 19. júla (OTS) - Práve pre vás sme pripravili inšpiratívne tipy na aktivity, ktoré zaručene nadchnú a zabavia nielen deti, ale aj vás.

Ako zabaviť deti na dovolenke tak, aby sa nenudili?
Vy by ste si na pláži kľudne vystačili s knižkou alebo len tak odpočívali a dívali sa na more, ale deti sú skrátka neustále v pohybe a často nevedia, čím sa zabaviť. Keď opäť budete počuť „mami/oci“, ja sa nudím“, skúste navrhnúť niektorú z nasledujúcich činností.

1. Preskúmajte, čo rastie a žije na pobreží aj v mori
Pláž a more, to nie je ako rybník a lúka na Slovensku. Rastú tam iné rastliny a žijú iné živočíchy. Popožeňte deti, nech dôkladne preskúmajú pobrežie. Určite nájdu nádherné mušle, krabov alebo pustovníčkov. Spojte to rovno so šnorchlovaním, nech deti objavujú morské dno. Podmorský svet je tak fascinujúci a plný farieb, že ich to určite zabaví na dlhú dobu a určite sa tiež niečomu priučia.

2. Užite si zábavu a zvýšte fyzickú zdatnosť na paddleboarde
Paddleboarding je fantastická športová aktivita pre deti aj dospelých, v rámci ktorej si užijete kopec zábavy a zároveň si posilníte celé telo. Pri pádlovaní na paddleboarde totiž musíte udržať stabilitu a zapájate celý core systém, vrátane nôh, chrbta a paží. Deťom nezabudnite dať vestu, a to aj v prípade, že už vedia plávať. A tiež im vyberte menší paddleboard, aby ho mali pod kontrolou a pri pádlovaní dokázali udržať pádlo kolmo a ísť rovno.

3. Zahrajte si piškvorky. Potrebujete iba piesok a drievko
Čo tak si zahrať partičku piškvorok? Nepotrebujete na to nič viac než pláž a nejaké drievko. Deti si do piesku jednoducho nakreslia mriežku, rozdelíte si kolieska a krížiky a začnete hrať. Pár kôl určite zvládnete a aj keby deti piškvorky náhodou omrzeli, skúste si zahrať napríklad dámu. V okolí pláže nechajte deti nazbierať kamienky a mušle, ktoré skvelo nahradia hracie kamene.

4. Nájdite veľké kamene, stavajte a maľujte
Vezmite si so sebou k moru fixky a nazbierajte s deťmi čo najväčšie a ideálne ploché kamene. Môžu na ne kresliť ako na papier a výtvory im ani pri tom najmenšom vetre neuletia. Z kameňov môžu vytvoriť aj fenomenálne stavby. Nechajte deti, nech predstavivosť. Keď v piesku medzi „kamennou architektúrou“ vyhĺbia lopatkou koryto a nanosia do neho vodu, vykúzlia fantastické veľdiela.

5. Kreslite pomocou piesku a hliny
Nezabudnite si na pláž pribaliť aj papiere alebo omaľovánky. Nech deti v kýbliku zmiešajú piesok a hlinu. Vznikne im skvelá farba ako stvorená na maľovanie. Čo na tom, že ste zabudli pribaliť farbičky a fixky. Veď príroda je plná farieb.