Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

6 tipov ako oživiť kuchyňu

Foto: New Africa / Shutterstock.com

Omrzela či zunovala Vás už Vaša kuchyňa? Možno prichádza ideálny čas na jej renováciu. Dobre vieme, že takmer v každej domácnosti je centrom života práve priestor kuchyne!

Bratislava 28. februára (OTS) - Je nesmierne dôležité, aby bola kuchyňa príjemná, útulná a voňavá. Kuchynský „update“ nemusí stáť tisícky eur. Aj s malým rozpočtom si vieme v mnohých prípadoch dobre poradiť. Prinášame Vám originálne tipy ako dodať Vašej kuchyni nový šarm a ojedinelú príťažlivosť.

Farba v kuchyni
Interiér bez farieb, je ako „šálka bez kávy“ (pre milovníkov čaju „ako šálka bez čaju“ :D). Priestorom, v ktorých dennodenne prebývame dodávajú originalitu i teplo. Čo tak zmeniť farby na stenách v kuchyni? Ak je Vaša kuchyňa menšia a kuchynská linka dominantná, pouvažujte o svetlejších či pastelových tónoch – miestnosť sa bude zdať priestrannejšou. Ak by ste chceli dosiahnuť opačný efekt, voľte nasýtené odtiene – priestor naopak zútulnia a zmenšia. Všetko v duchu a s heslom: kuchyňa pre život – príjemný, veselý a naplnený!

Prebuďte život na poličkách či v skrinkách
Farby sa nedotýkajú len stien v kuchyni. Ako oživiť kuchyňu tak, aby jednoznačne zavoňala novotou! Nebojte sa dotknúť aj samotných poličiek či kuchynských skriniek. Ak sú súčasťou Vašej kuchyne aj externé poličky – môžete ich prebrúsiť a natrieť novou farbou. Prípadne otvorte jednu či dve horné kuchynské skrinky. Ako? Odoberte dvierka, vzniknuté dierky pretrite tmelom, vnútro pokojne namaľujte a prevzdušnite si hornú časť kuchynskej linky – pridajte kvety, sviečku či iné príjemné doplnky.

Kuchynské úchyty: dôležitý detail
Na detailoch záleží! Niekedy postačí aj malý krôčik a bežnému vzhľadu kuchynských dvierok môžeme dodať vzácny a ojedinelý vzhľad. Ak by ste si neboli istí, ktoré štýly je vhodné kombinovať, či ako jemne a citlivo prekročiť „bežnosť výberu“ – môžete sa pokojne zastaviť v jednom z našich štúdií, kde Vám naši skúsení špecialisti návrhov kuchýň radi poradia. Nové kuchynské úchyty môžete prepojiť s ďalšími detailmi: kvety do kuchyne, záclony do kuchyne, závesy do kuchyne či nové svietidlá.

Nová pracovná kuchynská doska
O kuchynských pracovných doskách, ich možnostiach, výhodách i nevýhodách ste sa na našom blogu už mohli dočítať. A nepochybne môžete svoju kuchynskú linku oživiť práve výmenou pracovnej dosky. Súčasná ponuka je taká široká, že výber vzhľadu, textúry či materiálu Vám môže priniesť širokú paletu možností. Stačí si len vybrať a výmenu zrealizovať.

Nová podlaha či strop
Priestor kuchyne je intenzívne určovaný aj samotnou podlahou. Čo tak oživiť ju novým kobercom do kuchyne, pri väčšej investícii možno i výmenou samotnej podlahy. Môžete si vybrať z laminátového, vinylového, keramického či dreveného materiálu – každý jeden Vám prinesie svoje výhody. Prípadne môžete priniesť nový odtieň do kuchyne aj zmenou farby stropu či obložením stropu napríklad dreveným obkladom, ktorý v súčasnosti zažíva veľký comeback.

Nové svetlo do kuchyne
Dostatok prirodzeného svetla je základ. Nie vždy ho máme k dispozícii. Občas si musíme pomôcť a zasiahnuť. Súčasný trh nám ponúka veľké množstvo riešení: led osvetlenie, stropné a nástenné svietidlá, vstavané kuchynské osvetlenie priamo v linke a mnohé ďalšie. To naozaj dôležité je, aby sme mali v našich kuchyniach dostatok svetla pre každodenné aktivity, aby to boli „kuchyne pre život.“