Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

Absolut predstavuje umeleckú transformáciu so štyrmi umelcami

Foto: Absolut

Absolut štartuje tvorivú spoluprácu so štvoricou odvážnych mladých tvorcov.

Bratislava 18. októbra (OTS) - Nadväzujúc na svoju dlhoročnú tradíciu práce s inšpiratívnymi umelcami značka Absolut štartuje tvorivú spoluprácu so štvoricou odvážnych mladých tvorcov - francúzskym multiumelcom a hudobníkom Woodkidom, americkým digitálnym umelcom Aaronom Koblinom, francúzskou návrhárkou haute couture Yiqing Yin a brazílskym tvorcom grafických románov Rafaelom Grampá. Spolupráca je súčasťou úplne nového etósu značky pod heslom Transform Today, ktorého cieľom je spojiť sa s tvorivým duchom v nás všetkých a inšpirovať tak umeleckú transformáciu po celom svete.

Značka Absolut sa vždy snažila posúvať hranice kultúry prostredníctvom tvorivej spolupráce s prelomovými umelcami – v minulosti to boli napríklad Andy Warhol, Louise Bourgeois či Damien Hirst, v poslednom čase aj neohrozený líder housovej scény Swedish House Mafia. Novým étosom Transform Today však chce Absolut ešte ďalej rozvinúť spôsob, ktorým spolupracuje s umelcami a posilňuje snahu o prepojenie svojho globálneho publika spoločným jazykom umenia.

Absolut sa tak púšťa do podpory niekoľko z najinšpiratívnejších nastupujúcich umelcov z celého sveta, ktorí neustálym prekračovaním hraníc transformujú seba aj svoje umelecké disciplíny. „Transform Today je volanie do zbrane - výzva pre celú generáciu mladých kreatívnych ľudí oslobodiť sa od predstavy, že všetko je vopred určené, a prevziať kontrolu nad svojou budúcnosťou. Nový étos značky vyjadruje naše presvedčenie, že zajtrajšok nie je daný, ale každý z nás si ho môže sám vytvoriť," hovorí Jonas Tåhlin, viceprezident pre globálny marketing firmy Absolut.

Umelci, s ktorými Absolut ohlásila spoluprácu, sa vyznačujú práve odvážnym duchom a odhodlaním neustále transformovať svoje tvorivé vyjadrenie. Svoje diela vytvárajú tým, že menia veci, porušujú ich, púšťajú sa do boja s konvenciami a pretvárajú tiež sami seba, aby sa tak stali niečím viac – určujúc pritom kultúrneho ducha našej doby:
- Woodkid, tiež známy ako Yoann Lemoine, je francúzsky multi-talent, ktorý sa neustále mení z ilustrátora na dizajnéra, režiséra, hudobníka,....
- Aaron Koblin je americký umelec digitálnych médií s jednou nohou neustále v umení a druhou v oblasti technológií, známy najmä pre svoje transformačné vizualizácie digitálnych dát.
- Yiqing Yin je nastupujúca módna návrhárka z Francúzska, ktorá už napriek svojmu mladému veku viackrát vyprovokovala a pretransformovala tradičný svet haute couture.
- Rafael Grampá je brazílsky tvorca grafických románov, ktorý mení grafický dizajn tým, že každú vytváranú stránku vníma ako choreografiu, nielen ako jednoduché vyrozprávanie príbehu.

Počnúc dnešným dňom tak začína globálna kampaň na stránke absolut.com, ktorá obsahuje profily umelcov a predstavuje prostredníctvom osobných videí nielen ich samotných, ale aj témy, ktoré ich inšpirujú a ciele ich práce. Začiatkom novembra umelci odhalia svoje tvorivé procesy globálnemu publiku online, ale aj v reálnom živote. Iniciatíva tak ožije prostredníctvom série interaktívnych podujatí, ktoré účastníkom dajú možnosť využitím rôznych médií preskúmať svoj vlastný tvorivý potenciál. Týmto spôsobom im Absolut umožní uvedomiť si a zrealizovať možnosť spoločného podieľania sa na vytváraní budúcnosti.

Videá prezentujúce pohľad Woodkida, Koblina, Yin a Rafaela Grampá na transformáciu môžete nájsť na absolut.com alebo na Absolut kanáli na YouTube: http://www.youtube.com/absolut