Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Magazín

Aby ste pri upratovaní neplakali: Tipy a triky

Foto: TASR

Koniec zimy a slniečko prinášajú výbornú náladu, ale tiež nepríjemné povinnosti v podobe kompletného generálneho upratovania.

Bratislava 1. júla (OTS) - Kto by si hľadal záľubu v čistení, ale ak t tomu pristupujete systematicky, nemusí to byť rozhodne problém. Pozrime sa na tipy a uľahčenia ako ich deklaruje hĺbkovo tepovacia firma Topservis, podľa ktorej sa dá všetko zvládnuť bez nervov a zbytočne vyplytvanej energie.

Príjemné počasie nás dobyje, ale povedzme si to na rovinu, keď krajinu zalej slniečko, vykuknú znečistené obloky a vrstva prachu sa ako zázračným prútikom vytvorí aj tam, kde nebola. Netreba sa ale stresovať a zahlcovať maličkosťami, treba začať od stropu k podlahe a dodržiavať určité vychytávky.


Desať rád ako spraviť z upratovania zábavu


- Snažíte sa o vyleštené obloky? Rámy treba pred umývaním demontovať, prízvukuje Topservis. Používanie nekvalitných handier stojí za príčinou, že sa nečistoty lepia na sklo. Okná sa dajú poumývať aj octovým roztokom a na umyté obloky následne treba použiť stierku a zostatok vody doleštiť suchou handričkou, aby sa sklá perfektne leskli.
- Ak použijete najmodernejšiu technológiu, tiež nespravíte zle, parné čističe sú na kvapky od dažďa ako stvorené.
- Nič nenechávajte na náhodu a zaobstarajte si handričky z mikrovlákna. Tieto sa ideálne hodia na ošetrenie nábytkov, odstraňovanie prachu a rozleštenie prípravkov proti usadzovaniu prachu.
- Chystáte sa vymeniť utierky na riady? Jednoducho ich iba operte v práčke, alebo ich jednoducho vysterilizujte v umývačke riadu.
- Trápi Vás doterný prach? Pozor na prievan. Podľa pozorovaní upratovacej firmy Topservis sa najviac znečistenia do domácností dostáva počas náhleho vetrania. Otvárajte preto obloky radšej jedno po druhom.
- Už sa nie je potrebné trápiť ani z ťažko dostupnými miestami napr. za WC misou, treba si zaobstarať moderný mop s výkyvnou hlavicou.
- Najväčšie nehody sa stávajú hlavne pri používaní vlhkých utierok na obrazy a náchylné materiály, preto treba vždy používať len suché prachovky.
- Zaschnuté kvapôčky vodného kameňa na sklách od sprchovacích kútov sa tiež dajú jednoducho odstrániť roztokom s octom. V situáciách, ak Vám na obkladoch zostávajú fľaky, osvedčeným riešením je použiť stierku.
- Čistiaca firma Topservis tiež skúsenosťami prišla na to, že ak si chcete ušetriť prácu, je ideálne pred umývaním okien najskôr zložiť žalúzie a hneď po ich umytí ich otrieť uterákom, aby boli pekné lesklé.
- Ak vo Vašej domácnosti nevlastníte výkonný vysávač, zem radšej okamžite utierajte, aby prach na zemi nebol Vaším najväčším nepriateľom.

Ak máte ďalšie dotazy, prípadne hľadáte profesionálov, neváhajte kontaktovať Topservis!