Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Aj čerpacie stanice by mali reagovať na záujem o zdravý životný štýl

Slávnostné prestrihnutie pásky Fresh Corner. Anna Rozborová, prevádzkovateľka ČS Slovnaft v Záhoskej Bystrici (vľavo), Lars Höglund, senior viceprezident Skupiny MOL pre maloobchod, Timea Reicher, členka predstavenstva a riaditeľka Maloobchodu spoločnosti SLOVNAFT, a.s. Foto: Teraz.sk/Slovnaft

S touto filozofiou sa na Slovensku rozbieha koncept Fresh corner, ktorý dnes predstavili v bratislavskej Záhorskej Bystrici.


Bratislava 21. júla (TASR) - Záujmu o vyššiu kvalitu života i zdravý životný štýl by sa mali prispôsobiť aj miesta, kde motoristi dopĺňajú palivo do svojich áut. S touto filozofiou sa na Slovensku rozbieha koncept Fresh corner, ktorý dnes predstavili v bratislavskej Záhorskej Bystrici.

Podľa Larsa Höglunda, viceprezidenta plynárenskej a ropnej spoločnosti MOL, ktorá koncept Fresh Corner už uviedla na čerpacích staniciach v Maďarsku a Srbsku, ide o celkovú zmenu vnímania čerpacích staníc. „Chceme, aby to nebola iba pumpa, ale miesto, ktoré si ľudia obľúbia preto, že okrem natankovania si tam môžu vychutnať naozaj skvelú kávu či bagetu, poprípade si tam môžu kúpiť niečo, čo práve súrne potrebujú do domácnosti,„ uviedol Höglund. Dodal, že o takúto zmenu majú záujem samotní motoristi. "Dnes už im nestačí iba si natankovať a kúpiť bagetu na zahnanie hladu, dnes si chcú spríjemniť cestu tým, že dostanú najlepšiu kávu a najlepšiu bagetu. A to je aj vec, ktorá bude rozhodovať o tom, kde sa zastavia natankovať," dodal.

Okrem čerpacej stanice na výjazde zo Záhorskej Bystrice v smere do Stupavy vzniká Fresh corner aj v Lučenci a Vyšnom Kubíne. Koncept má ambíciu podporiť a využívať služby lokálnych výrobcov potravín. “Prioritou pre nás je ponúknuť to najlepšie, ak sú to v takejto kvalite schopní dodať lokálni výrobcovia. Je naším eminentným záujmom spolupracovať s nimi,“ zdôraznil Höglund.

Timea Reicher, ktorá vedie útvar maloobchodu v spoločnosti prevádzkujúcej sieť čerpacích staníc, vysvetlila, že nové prevádzky sú pilotným projektom, ktorý sa bude stále vyvíjať podľa požiadaviek zákazníkov. "Už teraz sa však orientujeme podľa toho, čo chcú ľudia na Slovensku, takže napríklad ponuka bagiet na Slovensku sa odlišuje od toho, čo podobné prevádzky ponúkajú v Maďarsku či Českej republike," ozrejmila.