Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Aj Fusakle stoja za Ukrajinou

Aj Fusakle stoja za Ukrajinou! Foto: Fusakle

Dňa 24. februára sa všetci zobudili do dňa, ktorý v 21. storočí nikto neočakával. Ľudia sa zobudili do dňa, kedy svet obleteli správy o tom, že Rusko napadlo jedného z našich susedov, Ukrajinu.

Bratislava 18. marca (OTS) - Zobudili sa do vojny. Aj napriek hrôze, ktorú v nás táto situácia vyvolala, sa dobrí ľudia dokázali spojiť a vynaložiť úsilie na to, aby pomohli. Vytvorilo sa mnoho zbierok humanitárnej či finančnej pomoci, ľudia odložili všetko bokom, a ako dobrovoľníci nastúpili na hraniciach, kde podávali pomocnú ruku. A Fusakle sa rozhodli pomôcť tiež.



Fusakle dlhé roky pomáhajú rôznym charitatívnym organizáciám, prispievajú tým, ktorí to potrebujú. Sú dlhoročným partnerom Červeného nosa, Ligy proti rakovine, Úsmev ako dar, Vagus, či Movemberu. Preto nezaváhali a z minúty na minútu sa rozhodli vyrobiť špeciálnu edíciu Fusaklí Pomoc Ukrajine, z ktorej 100 % zo zisku venujú organizácii Človek v ohrození. Vďaka tomu, že vyrábajú lokálne u nás doma na Slovensku, sa im to podarilo v rýchlom čase.



Peniaze z predaja budú použité na pomoc obetiam ozbrojeného konfliktu, na ochranu ohrozených rodín a jednotlivcov, ľuďom, ktorí kvôli vojne opúšťajú svoje domovy. Organizácia Človek v ohrození im zabezpečí pitnú vodu a jedlo, psycho-sociálnu podporu, bezpečné ubytovanie a pokryje ďalšie vzniknuté humanitárne potreby.



„V nasledujúcich dňoch sa k nám dostala informácia, že jednou z nedostatkových vecí, ktoré chýbajú na hraniciach s Ukrajinou sú práve ponožky. Preto sme sa rozhodli, že keďže môžeme a vieme, tak pomôžeme. Smer Kyjev a Vyšné Nemecké sme poslali krabice plné ponožiek pre dospelých, ale aj pre detičky. Veríme, že ich zahriali a zahrejú počas stále chladných večerov a priniesú im aspoň trocha radosti v týchto pochmúrnych dňoch," hovorí Andrej Bartalos, majiteľ spoločnosti Fusakle.



Ponožky Pomoc Ukrajine si ešte stále môžete kúpiť na e-shope či v kamenných predajniach a kioskoch Fusakle. Nosením týchto ponožiek vyjadríš solidaritu našim susedom. Obujme sa do toho spoločne!