Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Aj kuchyňa môže byť čistá: vieme, čo s tým

Foto: Topservis

Počas prázdnin ste len kuchyňu žmýkali? Dusili, piekli, varili, zavárali čerešne či paradajky, sušili jablká? A celé upratovanie išlo bokom, trošku ste ho odflákali?

Bratislava 17. júna (OTS) - A teraz nastal čas, kedy sa viacej pohybujete po kuchyni a všímate si ten neporiadok? Tu prichádzajú vhod rady profesionálov zo spoločnosti Topservis.

Celý kuchynský drez a hlavne okolo vodovodnej batérie je zanesený vodným kameňom spolu s ostatným znečistením. Odporná mastnota kam sa len pozriete, odsávač pár sotva funguje, špáry na obkladačkách nie sú skoro ani vidieť. To všetko je realita tvrdo skúšanej kuchyne.

Celý problém však nespočíva len v tom zmätku a špine, ktorý je zjavný na prvý pohľad. Treba si uvedomiť, že nejde iba o varenie, ale tiež o následnú konzumáciu jedál, stretávanie zo známymi a často tu robíme aj detské úlohy, aj keď to nie je najšťastnejšie riešenie. Toto je presne prostredie, v ktorom sa darí dobre mikróbom a plesniam. Asi netreba nikomu vysvetľovať vážnosť situácie a dopad na naše zdravie. Kompletný pohľad na kombináciu chemických látok používaných v čistiacich prostriedkoch spolu s toxicitou niektorých potravín a ostatnými záťažami, ktoré vážne znehodnocujú náš život, nájdete na stránke celostnej medicíny. Nepodceňujte túto súčasť nášho života a venujte jej pozornosť.

Topservis prízvukuje hygiena je na prvom mieste


Svätý grál čistoty je zakopaný v dodržiavaní pravidelnosti upratovania:
- Venujte sa chladničke – sledujte trvanlivosť na potravinách – staré a pokazené odstraňujte
- Špinavý riad okamžite umývajte, nedávajte šancu baktériám a choroboplodným zárodkom
- Vysávač používajte najmenej dvakrát do týždňa, podlahu umývajte každý víkend
- Šporák a kuchynský drez je potrebné vytierať po každom použití
- Žiadna utierka sa nesmie používať do nekonečna – často ich obmieňajte. To isté robte aj handričkami a hubkami.

Ako udržať kuchyňu v plnej sile?


Upratovacia firma Topservis s týmto má rozsiahle skúsenosti. Venujte pravidelne starostlivosť nábytku a spotrebičom. Nenechávajte zavreté dvierka od trúby, ak ste ju práve používali, začnite využívať jednorazové vreckovky. Pozornosť si zaslúži hlavne rýchlo varná kanvica umiestnená pekelne blízko šporáku...

,,Upratovania sa netreba obávaťʺ: s plným sebavedomím prehlasuje profesionál v oblasti tepovania firma Topservis. Na úplnom začiatku prejdite skrinky s potravinami. Nič nenechajte na svojom mieste, skontrolujte záručnú dobu. Na upratovanie používajte účinné ekologické prípravky, ktoré nájdete na stránkach firmy Topservis. Na prvom mieste je čistenie vnútorných priestoroch a až keď je všetko čisté a nehrozí následné znovu zašpinenie vonkajších plôch, pustite sa do ostatnej práce.