Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Veľkonočné sviatky prinášajú kuriózne poistné udalosti

Ilustračné foto Foto: TASR

Hlásené sú najmä úrazy utekajúcich dievčat pred šibačmi, zlomeniny, vyvrtnuté členky, narazenia rebier či prstov na nohách, pomliaždeniny oka po údere korbáčom.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Ani veľkonočné sviatky sa nezaobídu bez kurióznych poistných udalostí. Poisťovňa Generali Slovensko eviduje každoročne udalosti, ktoré sa udejú práve v tomto období.

Okrem úrazov lyžiarov počas veľkonočných lyžovačiek a škôd na vozidlách v súvislosti s hustejšou premávkou na cestách, zaznamenali niekoľko kurióznych škôd typických len pre Veľkú noc.

Hlásené sú najmä úrazy utekajúcich dievčat pred šibačmi (zlomeniny, vyvrtnuté členky, narazenia rebier či prstov na nohách, pomliaždeniny oka po údere korbáčom a pod.) a škody na zariadení domácností súvisiace s naháňaním dievčat (rozbité okná, dvere, lustre a pod.).

Poisťovňa eviduje tiež popáleniny a požiare súvisiace s farbením a varením vajíčok, vytopené domácnosti, keď šibači zabudli zastaviť vodovodné kohútiky, ale aj škody na majetku a zdraví počas jarného predveľkonočného upratovania.

Na Veľkonočný pondelok klient prechádzal autom cez dedinu a pozoroval šibačov. Zaujatý dianím na ulici sa prestal dostatočne venovať riadeniu vozidla a nabúral do stĺpa elektrického vedenia, čím si poškodil prednú časť vozidla.

Dcéra klienta poisťovne si po odchode šibačov vysúšala fénom mokré vlasy. Keď do bytu vtrhli ďalší šibači, pozabudla ho vypnúť a položila ho na okraj umývadla. Keď začali šibači dievča opäť polievať, zasiahli vodou aj fén, ktorý vybuchol a vyšľahnutý plameň podpálil záclonu.

Službukonajúci lekár si chcel v nemocnici zrejme spestriť sviatočný deň, ktorý prežíval s ďalšími kolegami a kolegyňami v práci, tým, že kolegyne pooblieva vodou. Jednu zo sanitárok začal naháňať a tá sa v snahe ujsť pred vodou tak nešťastne pošmykla, že si zlomila stehennú kosť, liečba ktorej si vyžiadala približne pol roka.

Pri príprave veľkonočných vajíčok postavila klientka na sporák hrniec s vajíčkami a odišla do vedľajšej izby pozerať televízor. Zaspala však na pohovke a zobudil ju až veľký smrad a hluk potom, čo voda v hrnci úplne vyvrela a vajíčka sa rozleteli po kuchyni. Spôsobená škoda znamenala pre klientku škrabanie omietky až na tehlu.

Šibači sa rozhodli pooblievať dievčatá, ale nechceli zamokriť zariadenie domu. Preto sa snažili dievčatá vytiahnuť von na dvor. Ako ich však ťahali von, vedrom plným vody nechtiac rozbili sklenené vchodové dvere.

Klientka sa rozhodla pre tradičné jarné upratovanie, avšak netušila, že pri umývaní okien sa jej vyšmykne z ruky hrubá drevená kefa. Vyletela priamo von z okna a poškodila auto parkujúce pod oknom jej bytu.