Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Ako nepodceniť podnikanie v gastronómii

Ako nepodceniť podnikanie v gastronómii? Príďte na (ne)konferenciu Gastrolove Foto: Gastrolove

Po úspešnom nultom ročníku sa (Ne)konferencia Gastrolove sťahuje z Bratislavy do Trnavy.

Bratislava 13. septembra (OTS) - Príďte na event pre všetkých milovníkov gastra, začínajúcich podnikateľov, ale aj tých, ktorí majú chuť vzdelávať sa i po rokoch praxe.
Ako nepodceniť podnikanie v gastronómii? Príďte na (ne)konferenciu Gastrolove
Foto: Kavickari.sk

Slovensko zažíva gastronomický boom. Otvoriť si vlastnú kaviareň, bistro, reštauráciu či bar láka čoraz viac ľudí – i takých, ktorí predtým v tejto oblasti nepôsobili a nemajú skúsenosti. Občas sa stáva, že počiatočné nadšenie v podnikaní vystriedajú existenčné problémy. Alebo sa vynoria otázky: „Zvolil som správny koncept? Nepodcenil som marketing? Nebol problém v zamestnancoch? Mal som vôbec dobrú ponuku? Stiahla ma dole zle nastavená cenotvorba?“ A často prichádzajú neskoro.
V roku 2018 vydala zakladateľka portálu www.kavickari.sk, Simona Budinská, s autorským kolektívom knihu Gastrolove
Foto: Gastrolove

I to bol dôvod, prečo v roku 2018 vydala zakladateľka portálu www.kavickari.sk, Simona Budinská, s autorským kolektívom knihu Gastrolove. Ide o (ne)učebnicu, v ktorej na tieto a podobné otázky odpovedajú skúsení odborníci z praxe, napríklad Šimon Staš, podnikateľ s kávou, Tomáš Tejbus, špičkový šéfkuchár, Kathrin Noll, riaditeľka Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách, či Michal „Hugo“ Hromas, nomádsky kuchár a majster na cenotvorbu. Okrem začínajúcich podnikateľov je kniha určená tiež študentom hotelových škôl, ale aj milovníkom kávy či dobrého jedla, ktorých podnikanie v gastre „len“ zaujíma. Uvedenie knihy na trh sprevádzal nultý ročník (ne)konferencie Gastrolove v bratislavskom .klube pod lampou, kde sa ako spíkri predstavili respondenti z knižky a ďalší odborníci z praxe.

Už 19. septembra 2019 sa v trnavskej Synagóge uskutoční oficiálny 1. ročník (Ne)konferencie Gastrolove pod záštitou trnavského župana Jozefa Viskupiča.
Foto: Gastrolove

Opäť pôjde o viac neformálnu ako formálnu akciu, na ktorej sa účastníci dozvedia to, čo ich najviac zaujíma a trápi, energiu si doplnia kávovým cateringom zadarmo a počas obednej prestávky sa zasýtia pri live cooking show či ochutnávkou koláčov. Pre tých, ktorí sa túžia dozvedieť ešte viac, vymeniť si skúsenosti, alebo získať tipy na zaujímavé podniky, je pripravený networking.

Vstupenky na event si môžete zakúpiť za – v porovnaní s inými podobnými akciami – symbolických 30 €. Navyše, 50 % zo získaných peňazí bude venovaných na charitatívne účely.

Na akých spíkrov sa môžete tešiť?

Program 1. ročníka (Ne)konferencie Gastrolove v trnavskej Synagóge:
Môj život s kávou – Šimon Staš (BOTTOVA • Coffee • Brunch • Gineria)
Ako poskladať vínny lístok v podniku a „tradičné vína“ v modernej gastronómii – Miroslav Balla (Selaví)
Ikony v kuchyni – Miloš Staněk (Potten & Pannen Staněk)
Etiketa v gastronómii – Simona Myslikovjanová (SiMyCo)
Ako profesionálne vybaviť kuchyňu – René Kotlas a Rado Skurčák (AZ Gastro)
Live Cooking – obedná prestávka
Marketingové tajomstvá najlepších: Čo funguje a čo nie – Simona Budinská (Kavickari.sk)
Čo by mal zvládnuť pokladničný systém – Zuzana Vojteková (Papaya POS)
Panelová diskusia: Cenotvorba – Luxusná kuchyňa vs. foodtruck vs. kaviareň na dedine – Tomáš Tejbus (Folks), Andrej Križan (Chef''s Truck) Viktor Meszároš (Café Štefánik)
Ako vytvoriť manuál pre zamestnancov, aby boli skutočne šťastní? – Maria Krišová a Karol Ryník (Purista)
Panelová diskusia: Krízový manažment – Ako dostať podnik z červených čísel – Oto Kóňa (NYC Corner), Michal Fajin (Prírodné Jodové Kupele Číž a.s.), Adriana Rakovská (Caffe Caffe)


Máte záujem zúčastniť sa (Ne)konferencie Gastrolove a získať inšpiráciu od tých najlepších? Lístky na akciu si môžete kúpiť TU.