Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Magazín

Ako si dopomôcť k úspechu?

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Životné situácie nie sú vždy optimálne nastavené tak, aby boli prospešné. Netreba sa brániť ani porážke. Vedieť sa naprogramovať na jej zvládnutie nemusí byť jednoduché, ale ide to zakaždým.

Bratislava 20. decembra (OTS) - Ak sa chcete odraziť odo dna a založiť prosperujúcu spoločnosť, alebo obnoviť upadajúce služby, musíte do toho zahrnúť dobrú firemnú kultúru. Vybudovať silnú kultúru v pracovnom tíme je jadrom obchodného úspechu. Je len na vás, aký typ si zvolíte.

Postavte piliere
V niektorých prípadoch si je dobré objasniť aspoň hlavné prvky tohto fenoménu. K tým prvým patrí určitá miera transparentnosti. Zamestnanci potrebujú mať pocit, že sú súčasťou spoločnosti a poznajú jej stratégiu na rôznych úrovniach. Mali by byť vhodne motivovaní a akceptovaní ako partner, ktorý sa podieľa na splnení stanovených cieľov. Môžete im ponúknuť odmenu za dlhoročnú lojalitu, alebo im pripraviť firemné posedenie s ohňovou šou. Udržiavanie dobrých vzťahov so zamestnancami predstavuje najzákladnejšiu časť riadenia, pretože len vďaka nim máte možnosť dosiahnuť na vrchol úspechu.

Dosiahnite súlad
Všetci potrebujeme občas stlačiť reset vlastného tela. Energia nie je nekonečná a jej dobíjanie nie je vždy jednoduché. Dobrý výkon zamestnancov bude ovplyvňovať práve ich sila. Musíte im preto dopriať adekvátny odpočinok, uznať integráciu pracovného a súkromného života. V prípade potreby nájsť lacné ubytovanie v Žiline, aby bolo kde túto energiu naberať. Podstatné je aby ste sa vedeli vcítiť do ich kože. Postavte si tieto piliere tak, aby bolo vaše podnikanie efektívne. Dobrá firemná kultúra ho výrazne posilní, dodá mu organizačný dizajn, objasní autoritu a zodpovednosť. Nestačí však o tom len hovoriť. Zaveďte do praxe komunikáciu, firemnú politiku, budovanie tímu a výkonnostné ukazovatele a uvidíte, že to pôjde ľahšie.