Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Ako vytvoriť nadčasový a štýlový šatník? Inšpirujte sa

Ilustračné foto Foto: blog.ccc.eu

Vytvorenie vášho osobného štýlu a úprava šatníka, ktorý mu odpovedá, môžu trvať roky aj skutočným profesionálom. V tomto prípade neexistuje žiadna skratka.

Bratislava 18. apríla (OTS) - Aby ste si vytvorili nadčasový a štýlový šatník je potrebné vybrať si niekoľko kúskov, ktoré dokážete navzájom kombinovať. Ako na to?

Kapsulový šatník ako riešenie
Jednou z možností ako vytvoriť šatník, ktorý bude v móde niekoľko rokov, a ktorý vám umožní vytvárať desiatky outfitov z vašich obľúbených kúskov, je tvorba kapsulového šatníka. Ten vás dokáže odviesť aj od spontánneho nakupovania oblečenia, po ktorom v šatníku nesiahnete viac ako jedenkrát. Pomôže tiež zabezpečiť, aby každá jedna vec visiaca vo vašej skrini bola aktívnou súčasťou vašich módnych kombinácii. Obliekanie a pocit sebaistoty sa tak stáva každodennou záležitosťou aj preto, že oblečenie, ktoré vlastníte, má svoj účel – a nespočetne veľa spôsobov, ako si ho obliecť.

Čoraz dôležitejšiu úlohu zohráva v móde aj udržateľnosť. Pokiaľ chcete módny šatník, zamerajte sa viac na kvalitu ako na kvantitu, a vytvorte jednoduchší a kompaktnejší šatník, ktorý obsahuje iba niekoľko málo, no za to vysoko kvalitných a vzájomne kombinovateľných kúskov. Pamätajte, že jedna krémová hodvábna blúzka je lepšia ako desať polyesterových. Skombinovať ju navyše môžete k džínsom a teniskám pre ležérny outfit, no i k sukni a lodičkám pre outfit do práce.

Stačí vám teda sada topov, nohavíc, šiat, svetrov, topánok a doplnkov, ktoré sa dajú vzájomne ľahko zladiť. Váš šatník bude síce mať menej trendových kúskov, ktoré budete nosiť len jednu sezónu, ale viac tých kvalitných a nadčasových, ktoré obstoja v skúške času, a môžete ich nosiť aj niekoľko rokov.



Ako vytvoriť štýlový šatník?
Prvým krokom je dôkladne sa pozrieť na to, čo už vlastníte, a zvyšok darovať napríklad na charitu. Nie je to však len klasické triedenie oblečenia. Mali by ste zo skrine vybrať každý jeden kúsok a dôkladne zhodnotiť, či by sa mal vrátiť späť. Oblečenie najskôr roztrieďte na kúsky obľúbené, menej obľúbené, a tie, ktoré chcete zo šatníka vyradiť. Potom sa pozrite na to, čo vo vašom šatníku zostalo, a zhodnoťte, aký je váš osobný štýl. Mali by ste mať už jasnú predstavu napríklad aj o tom, čo vo vašom šatníku máte, prípadne čo vám v ňom chýba.

Stavte na overenú klasiku
Skvelou voľbou je v tomto prípade staviť na neutrálnejšie farby, ako je biela, čierna, béžová, hnedá, prípadne tmavozelená alebo tmavomodrá. Tieto farby je totiž jednoduchšie vzájomne kombinovať. Vo vašom novom šatníku rozhodne nesmú chýbať klasické modré džínsy, biele tričko, čierna kožená bunda a biele tenisky, ktoré spolu navyše tvoria skvelý outfit. Biele tričko a tenisky dokážete jednoducho zladiť napríklad aj s tmavomodrými elegantnejšími nohavicami, a pre o niečo formálnejší outfit môžete koženú bundu vymeniť za modrý blazer. Podobne jednoducho môžete kombinovať aj béžové šaty, ktoré budú ležérne a pohodlné s bielymi nízkymi teniskami, ale elegantné a sexy s telovými lodičkami. Nezabúdajte ani na vrstvenie. Biele nohavice alebo džínsy napríklad vyzerajú skvelo s béžovým oversized svetrom, ktorý v páse môžete previazať trendovým koženým opaskom.

Jednoducho, množstvo kombinácií, ktoré dokážete s pár neutrálnymi klasickými kúskami vytvoriť je naozaj pozoruhodné. Všetko, čo k tomu potrebujete, je inšpirácia a istá dávka kreativity. Novú inšpiráciu môžete vždy načerpať aj na módnych blogoch vašich obľúbených značiek. Vyskúšajte napríklad blog CCC, ktorý je plný skvelých tipov a nápadov. Sledujte však aj módne blogerky s podobným štýlom, prípadne sa inšpirujte na módnych prehliadkach.

Nezabúdajte, že jednoduchý monochromatický outfit môžete rýchlo a jednoducho premeniť na trendový nejakým zaujímavým doplnkom alebo dodaním farebného akcentu na kabelke, opasku, či na topánkach.