Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Fun Lovin' Criminals zahrajú aj s novým gitaristom v Bratislave

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Novou posilou je Naim Cortazzi, ktorý hráva aj s Happy Mondays. Spolu s ním prišlo odhodlanie hrať piesne, ktoré nezneli na koncertoch pomaly dvadsať rokov, uvádzajú organizátori.

Bratislava 8. februára (TASR) – Americká skupina Fun Lovin' Criminals (FLC) vystúpi 29. mája v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). "Otvorili ďalšiu kapitolu vo svojej dlhoročnej kariére. S novým gitaristom pripravujú siedmy štúdiový album. Medzitým idú na svetové turné, na ktorom zahrajú prierez z ich 30-ročnej existencie, ako aj dlho nehrávané skladby," avizuje organizátor koncertu, ktorý pripravuje v spolupráci s Music Press Production.

Fun Lovin' Criminals sa objavili na scéne v rodnom New Yorku v roku 1996. "Ihneď zaujali zaujímavou kombináciou hip-hopu, rokenrolu, bluesu, funky aj džezu. K tomu pridali latinskoamerické rytmy z mesta, ktoré je známe svojou kozmopolitnou atmosférou," pripomína organizátor koncertu genézu kapely, ktorej zabezpečil celosvetovú slávu už multiplatinový debutový album Come Find Yourself. Pochádzajú z neho hity Passive/Aggressive, Smoke 'Em a Scooby Snacks. Ten použil režisér Quentin Tarantino do svojich gangsteriek Reservoir Dogs a Pulp Fiction. V roku 1999 boli FLC jedným z headlinerov na Glastonbury. Doteraz vydali šesť albumových nahrávok, tri live albumy a niekoľko kompilácií.

Na rok 2023 pripravujú vydanie nového albumu v zostave, v ktorej sú zakladajúci člen, multiinštrumentalista a tvorca všetkých skladieb FLC Brian Fast Leiser (spev, klávesy, basgitara, trúbka, ústna harmonika), Frank Benbini (bicie nástroje, vokály). "Novou posilou je Naim Cortazzi (gitara, vokály), ktorý hráva aj s Happy Mondays. Spolu s ním prišlo odhodlanie hrať piesne, ktoré nezneli na koncertoch pomaly dvadsať rokov," uzatvárajú organizátori.