Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Anketa Zlaté krídla už siedmy rok ocení formovateľov letectva

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Martin Baumann

Slávnostné odovzdávanie sa uskutoční v piatok na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Anketa Zlaté krídla už siedmy rok ocení osobnosti, projekty či inštitúcie, ktoré zviditeľňujú a formujú slovenské letectvo. Slávnostné odovzdávanie sa uskutoční v piatok na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave. Zúčastnia sa ho aj viaceré politické osobnosti.

Cieľom udalosti je upozorniť na významnú prácu a pôsobenie pilotov, technikov, ostatného leteckého personálu, športovcov, výrobcov v leteckom priemysle, ale aj pracovníkov leteckého školstva a výskumu či poskytovateľov služieb v oblasti letectva na Slovensku. Zároveň tak upozorniť širokú verejnosť na dosiahnuté úspechy Slovenska na poli vedy, vzdelávania, civilného, vojenského či športového letectva.

Tohtoročná anketa je pod patronátom predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina), zúčastní sa jej aj minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) či zástupcovia ministerstva dopravy a výstavby SR a ministerstva obrany SR. "Je pre mňa cťou, že Letisko M. R. Štefánika môže spolupracovať na takejto pre letectvo významnej akcii, ktorá pripomína šikovnosť našich ľudí a význam slovenského letectva nielen pre našu krajinu," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ letiska Dušan Keketi.