Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Ashton Kutcher ide do vesmíru, už má aj lístok

Ashton KutcherFoto: TASR/AP Photo/Evan Agostini

Kozmické dobrodružstvo vyjde záujemcu približne na 150-tisíc eur. Prihlásila sa aj nemecká podnikateľka Sonja Rohdeová, ktorá už absolvovala viac druhov výcviku. Stala by sa prvou Nemkou v kozme.

Los Angeles 20. marca (TASR) - Americký herec Ashton Kutcher chce letieť do vesmíru - stal sa 500. zákazníkom firmy Virgin Galactic, ktorá pripravuje komerčné lety do kozmu.

Zakladateľ spoločnosti Richard Branson ešte v pondelok Kutcherovi zatelefonoval a budúcemu kozmonautovi - vesmírnemu turistovi - zablahoželal.

Zároveň sa novým zákazníkom pochválil na svojom blogu. Podľa Bransona "je to úžasné mať Kutchera na palube" a herec patrí k ozajstným pionierom.

Po dvoch ďalších testovacích letoch pošle komerčná vesmírna loď SpaceShipTwo pasažierov do kozmu možno ešte tohto roku. Vo vesmírnom korábe je miesto pre dvoch pilotov a šiestich pasažierov. Vystúpi až do výšky 110 kilometrov a cestujúci budú na niekoľko minút v bezváhovom stave.

Kozmické dobrodružstvo vyjde záujemcu približne na 150.000 eur. Prihlásila sa aj nemecká podnikateľka Sonja Rohdeová, ktorá už absolvovala viac druhov výcviku. Stala by sa prvou Nemkou v kozme.