Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Avion zapĺňa interaktívna vianočná výzdoba

Visiace dekorácie v podobe medovníkov Foto: Avion Shopping Park Bratislava

Najväčšie nákupné centrum na Slovensku Avion Shopping Park v Bratislave sa od 13. novembra 2013 mení na vianočnú rozprávku plnú voňavých medovníkov, domácej atmosféry a začarovaných zvieratiek.

Bratislava 14. novembra (OTS) - Najmenší návštevníci centra budú môcť veveričky a medveďov odčarovať špeciálnymi dukátmi. „Avion ako prvé nákupné centrum na Slovensku využije súčasné technológie interaktívnych vianočných dekorácií, ktoré nielen zdobia, ale aj prinášajú aktivitu pre návštevníkov a ponúkajú príležitosť na zapájanie nájomníkov. Deti môžu zvieratká rozhýbať pomocou čipu v podobe zlatého dukáta. Ten získajú rodičia pri nákupe vo vybraných obchodoch s detským sortimentom v celom centre,“ uviedla Sylvia Ďuriníková, riaditeľka nákupného centra Avion Shopping Park Bratislava.

Unikátna vianočná výzdoba za niekoľko desiatok tisíc eur bude síce obsahovať najnovšie technológie, ale je navrhnutá v štýle tradičných rodinných Vianoc. „Už dlhšie je cítiť v spoločnosti návrat k tradíciám a rodinným hodnotám. V posledných rokoch mnoho mladých mamičiek, úspešných pracujúcich žien alebo aj oteckov vyzdobuje svoj dom, pečie s deťmi medovníčky, zdobí ich, chodí na vianočné trhy, stretáva sa a nájde si viac času na priateľov... Aj preto sme sa rozhodli pre klasickú tradičnú výzdobu, ktorá evokuje domácke Vianoce u starej mamy bez módnych výstrelkov,“ doplnila Sylvia Ďuriníková.

Podľa nej si spotrebitelia aj tento rok počas Vianoc doprajú: „Nepredpokladám výrazný odklon v správaní spotrebiteľov od posledných rokov. Z našej skúsenosti, ale aj z prieskumov sa ukazuje, že naši zákazníci na Vianoce nebudú šetriť ani tento rok. Tradícia ,štedrých‘ Vianoc je u nás skrátka hlboko zakorenená,“ dodala Sylvia Ďuriníková.
Spiace medvede a veveričky – medvede čakajúce na čarovný štedrý večer si krátia chvíľu spaním.
Foto: Avion Shopping Park Bratislava

A na čo sa môžu malí aj veľkí návštevníci Avionu tešiť?
V centre budú okrem visiacich dekorácií v podobe medovníkov aj vianočné stromčeky a štyri Ostrovy s atrakciami:
- Medovníkový kolotoč pre deti zadarmo bude fungovať aj počas vianočných sviatkov až do Nového roku.
- Vianočná pekáreň so šikovnými veveričkami, ktoré napiekli všetky medovníky pre Avion. V pekárničke bude počas adventných nedieľ prebiehať workshop Zdobenie medovníkov v spolupráci s obchodným domom IKEA. Deti si môžu ozdobiť predpečené medovníky podľa vlastnej fantázie a autor najkrajšieho medovníka každú nedeľu dostane darček od IKEA. Najkrajšie medovníky budú zverejnené aj na Facebooku.
- Spiace medvede a veveričky – medvede čakajúce na čarovný štedrý večer si krátia chvíľu spaním a veveričky sa snažia všetko pripraviť. Jedna svieti a ďalšia zdobí veľký stromček.
- Medovníková chalúpka s medovníkovým stromčekom, v ktorej sa deti môžu zahrať na Janka a Marienku...
- Fotosúťaž – návštevníci si môžu svoje ratolesti pri atrakciách odfotiť a vyhrať zaujímavé ceny z predajní Avionu. Stačí, ak fotografiu z Avionu nahrajú do špeciálneho vianočného albumu na facebookovej stránke Avion Shopping Park Bratislava.
Medovníková chalúpka s medovníkovým stromčekom, v ktorej sa deti môžu zahrať na Janka a Marienku
Foto: Avion Shopping Park Bratislava

Unikátnu vianočnú výzdobu v Avion Shopping Parku v Bratislave realizuje spoločnosť S.O.S. – DEKORÁCIE, ktorá podobný projekt tento rok pripravuje aj pre nákupné centrum Le Metropole v Monaku.