Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Bábika BABY born oslavuje 30. narodeniny

Bábika BABY born oslavuje 30. narodeniny Foto: Zapf Creation

Spoločnosť Zapf Creation, popredný výrobca detských bábik, tento rok oslavuje 30. výročie "narodenia" populárnej bábiky BABY born.

Bratislava 15. júna (OTS) - S počtom 25 miliónov kusov predaných bábik, nekonečným množstvom nových nápadov na vylepšenie funkcií a bohatým príslušenstvom je BABY born dlhodobo jednou z najpredávanejších bábik na trhu. Milujú ju celé generácie detí a pravidelne sa umiestňuje na popredných priečkach rebríčkov najobľúbenejších hračiek. V tomto roku je navyše spoločnosť Zapf Creation jedným z priekopníkov ekologického prístupu, pretože od jari 2021 postupne prechádza pri všetkých produktoch na nový typ obalov bez plastov.


Foto: Zapf Creation

Milovaná deťmi aj rodičmi už po celé generácie
Príbeh svetoznámej bábiky sa začal písať pred takmer 90-timi rokmi, keď manželský pár Rosa a Max Zapf založili spoločnosť Zapf Creation v nemeckom Rödentale. Už od začiatku boli pre spoločnosť obzvlášť dôležité dve veci, a to vysoká kvalita produktov a neutíchajúci prúd nových nápadov. BABY born je vôbec najúspešnejším konceptom v histórii spoločnosti a srdce malých mamičiek si získava už od roku 1991. Bábiky sú všeobecne jednou z najobľúbenejších hračiek, pretože dávajú deťom pocit blízkosti, sú vernými spoločníkmi a kamarátkami, ktoré deti sprevádzajú niekoľko rokov. Deti si s bábikami užijú nielen veľa zábavy, ale taktiež rozvíjajú svoje sociálne a emocionálne zručnosti, zlepšujú komunikačné schopnosti a podporujú empatiu - a to všetko prostredníctvom hry.

"Spoločnosť Zapf Creation vyvíja a predáva vysoko kvalitné herné koncepty s medzinárodným renomé, v ktorých centre sú funkčné bábiky doplnené množstvom nápaditého príslušenstva. Spoločné pre všetky značky Zapf Creation je vysoký štandard kvality, dizajnu, bezpečnosti a hernej hodnoty. Verím, že práve to je hlavným dôvodom úspechu bábiky BABY born a celého jej konceptu," dodáva Ing. Marcela Zůčková, Country Manager pre Českú a Slovenskú republiku.

BABY born: Bábätko aj najlepšia kamarátka
V čom je bábika BABY born jedinečná a čím si podmanila detské izbičky, v ktorých sa natrvalo udomácnila už pred 30-timi rokmi? Najpredávanejšia bábika z rodiny BABY born meria 43 cm, má žiarivo modré oči a celý rad funkcií. Pred "narodením" bábiky BABY born vedeli iné bábiky možno hovoriť "mama" a dali sa im ostrihať vlasy, ale BABY born toho zrazu vedela oveľa viac: jesť, piť, roniť slzy, spať a samozrejme používať nočník - a to všetko bez batérií! Rovnako ako naozajstné dieťatko. Niet divu, že sa BABY born rýchlo stala tak obľúbenou bábikou. Koľko dnešných dospelých mamičiek - skorších mamičiek bábik - dnes s láskou spomína na všetky tie krásne a nezabudnuteľné okamihy plné zábavy, ktoré prežili spoločne so svojou obľúbenou bábikou?


Foto: Zapf Creation

Kľúčovým faktorom dlhotrvajúceho úspechu BABY born je neustále rozširovanie, inovovanie a vylepšovanie funkcií bábiky. Telo bábiky je teraz oproti jej prvej verzii podstatne mäkšie a pre deti je ľahšie používať jej funkcie. Spoločnosť Zapf Creation taktiež nepretržite rozširuje príslušenstvo pre bábiku a tak neustále posúva hranice hry s bábikou. BABY born sa môže kúpať vo svojej vlastnej vani, môže stráviť slnečný deň na pláži na vlastnom ležadle, alebo jazdiť po meste na skútri. Je možné takmer všetko a detskej fantázii sa pri hre medze nekladú. Šatník bábiky neustále rastie, dbá na najnovšie módne trendy a ponúka ten správny outfit pre každú príležitosť a pre všetky ročné obdobia.

K oslave 30. výročia rozšírila spoločnosť Zapf Creation sortiment o novú bábiku BABY born s čarovným cumlíkom a špeciálnu Narodeninovú edíciu dlhodobo najobľúbenejších produktov.



Priekopník ekologických obalov
Bábika BABY born aj celá spoločnosť Zapf Creation myslí aj na prírodu. Ako dominantná značka na trhu v segmente detských bábik pristúpila spoločnosť Zapf Creation k zodpovednosti za udržateľnosť zdrojov veľmi vážne, a preto postupne prechádza na obaly bez plastov v rámci celého sortimentu. "Všetky plastové prvky, ako sú plastové priehľadné okienka, blistrové obaly, upevňovacie pásky a ďalšie časti sú postupne nahrádzané recyklovateľnými materiálmi. Do jesene roku 2022 chce naša spoločnosť dosiahnuť používanie kompletne ekologicky nezávadných obalov. Symbolom tohto prechodu je znak slnečnice, ktorý nájdete na nových kartónových obaloch," upresňuje Ing. Marcela Zůčková.


O spoločnosti Zapf Creation
"Plníme detské sny" je slogan spoločnosti založenej v roku 1932 v nemeckom meste Rödental. Dnes je spoločnosť Zapf Creation AG považovaná za popredného európskeho výrobcu funkčných bábik a doplnkov k nim. Najpopulárnejšie herné koncepty BABY born a Baby Annabell sa predávajú vo viac ako 65 krajinách sveta. Všetky produkty sú vyrábané s dôrazom na vysoké štandardy v oblasti kvality, dizajnu, bezpečnosti a hernej hodnoty. Hrou s bábikami deti skúmajú, ako jednať s ostatnými ľuďmi a rozvíjajú dôležité emocionálne a sociálne zručnosti.
Viac informácií nájdete na www.baby-born.com.