Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Magazín

Bad Karma Boy vydávajú nový singel Iba Mesiac

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Pesnička bude súčasťou štvrtého albumu, ktorý kapela vydá na jeseň. Bad Karma Boy na ňom avizujú ďalší zvukový aj umelecký posun.

Bratislava 23. mája (TASR) - Slovenská skupina Bad Karma Boy sa po siedmich rokoch hlási s novým singlom a klipom Iba Mesiac. Pesnička bude súčasťou štvrtého albumu, ktorý kapela vydá na jeseň. Bad Karma Boy na ňom avizujú ďalší zvukový aj umelecký posun. Viacero nových skladieb odohrajú už na najbližšom júnovom koncerte v Bratislave. Vystúpenie tiež potvrdili na tohtoročnom Grape Festivale v auguste. TASR informoval PR manažér Alexander Čerevka.

Iba Mesiac je chytľavou piesňou so zapamätateľným refrénovým popevkom a pre kapelu netradičným reggeatonovým podkladom v slohách. Všetko je však zaobalené do charakteristického alt-popového zvuku kapely. V novinke opäť spievajú zakladajúci členovia Juraj Marikovič s Adelou Tihlárikovou, skladbu svojimi nápadmi obohatil aj Pišta Kráľovič a.k.a. FVLCRVM.

"Táto pesnička má možno viac zvukov ako taktov. Je to asi aj preto, že vznikala dlhšiu dobu a na viacerých miestach - v Portugalsku, na Slovensku či v štúdiu na Kostarike. Reggeatonový rytmus však nepribudol v Strednej Amerike, ale prišiel s ním ešte Pišta, keď rozpracovával prvotný synthový nápad od Adelky. Paradoxne, mne tento žáner vie liezť aj dosť na nervy, ale som rád za posun a vývoj," hovorí gitarista, spevák a producent Juraj Marikovič.

Iba Mesiac vychádza spolu s atmosférickým videom od Viktora Cicka a Jakuba Gulyasa. Najbližšie Bad Karma Boy vystúpia naživo 7. júna na nádvorí u Alchymistu v Bratislave, kde si pripomenú už desiaty rok svojho fungovania. Naživo odznie nový singel a ďalšie skladby z pripravovaného štvrtého albumu.





Iba Mesiac (video):