Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Baktérie patria do každej ekologickej domácnosti aj na chaty a chalupy

Ilustračné foto Foto: Evelyn Apinis / Shutterstock.com

Baktérie do čističky odpadových vôd a latríny patria do každej ekologickej domácnosti aj na chaty a chalupy.

Bratislava 27. marca (OTS) - Snažíte sa žiť šetrne a s ohľadom na životné prostredie? Okrem úsporného zaobchádzania s vodou a elektrinou by ste mali zvážiť aj ekologické riešenie, keď dôjde na čistenie kúpeľne. Nemusí ísť o kúpeľňu vo vašom domove, ale napríklad na vašej chate či chalupe. Baktérie do čističky odpadových vôd a latrín sú totiž spoľahlivé a nedáte na ne dopustiť.

Zbavte sa nepríjemného zápachu v čističke odpadových vôd
Ak máte na svojom pozemku domácu čističku odpadových vôd, iste viete, ako môže nepríjemne zapáchať a znepríjemňovať vám tým život. Čo s tým? Zaobstarajte si baktérie do čističky odpadových vôd a uvidíte, že vaše bývanie bude oveľa voňavejšie. Tieto špeciálne baktérie vás zbavia zápachu, nečistôt aj organických usadenín. Navyše sa postarajú o to, že čistička bude fungovať tak, ako má. Pravidelnou starostlivosťou o čistiku môžete taktiež predĺžiť jej životnosť.

Suchý záchod alebo latrína na chate bez zápachu
Je súčasťou vašej chalupy, chaty alebo iného letného domova aj suchý záchod alebo latrína? Pokiaľ áno, zápach môže byť bez správnej starostlivosti naozaj veľmi výrazný. Našťastie sa s ním opäť dá zatočiť rýchlo a úplne ekologicky. Existujú totiž špeciálne baktérie do latríny, ktoré sa postarajú o elimináciu zápachu a podporia úplné rozloženie ich obsahu.

Ako na používanie baktérií?
Pri používaní špeciálnych baktérií do čističky odpadových vôd a latrín sa vždy riaďte návodom. Aby bol biologický proces účinný, je nutné používanie baktérií neprerušiť. V prípade, že budete baktérie na čistenie používať prvýkrát, je možno pri prvom použití zdvojnásobiť odporúčanú dávku.

Zápach z domácej čističky odpadových vôd a suchých záchodov a latrín na chalupách vás nemusí nijako obmedzovať, pretože sa mu dá úplne zamedziť, a to navyše v súlade s prírodou. Ekologické riešenie je ľahké, lacné, ale hlavne stopercentne účinné.