Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Barbie a Ken sa rozišli pred 10 rokmi, o dva roky boli opäť spolu

Foto: toysit.com

Barbie uzrela svetlo sveta ako Barbie Millicent Roberts v roku 1959. Dostávala sa do obchodov v desiatkach štylizácií – od popovej hviezdy po zdravotnú vojenskú sestričku.

El Segundo/Bratislava 12. februára (TASR) – Americká hračkárska spoločnosť pred desiatimi rokmi 12. februára 2004 oznámila rozchod ikonického páru. Barbie a Ken sa len pár dní pred sviatkom zaľúbených rozhodli ísť každý vlastnou cestou.

Plastová dvojica bábik začala randiť pred desiatkami rokov v televíznej reklame.

Zlé jazyky tvrdili, že rozchod neprirodzene štíhleho a dlhonohého páru bol len plánovanou reklamnou kampaňou, ktorou sa mal povzbudiť upadajúci záujem o tieto bábiky.

Na tlačovej konferencii dokonca odznelo Kenovo vyhlásenie – rozišli sme sa, ale ostávame priateľmi. Hračkársky koncern nepotvrdil, či je za tým iný plastový nápadník. Klebety, že dôvodom je Kenova sexuálna orientácia, boli však odmietnuté. Barbie ostala po rozchode vo svojom dome – nebolo jasné, kam sa poberie Ken.

Už v júni 2004 sa však objavil nový spoločník Barbie – plastový Austrálčan Blaine s perfektnou vizážou holdujúci surfingu. City dvojice nehrali žiadnu rolu – vybrali ho hlasovaním na internete.

Barbie uzrela svetlo sveta ako Barbie Millicent Roberts v roku 1959. Dostávala sa do obchodov v desiatkach štylizácií – od popovej hviezdy po zdravotnú vojenskú sestričku a prenikla takmer do každej domácnosti s deťmi na svete. Ken bol jej menej nápadným spoločníkom. Barbie mala v rozsiahlej garderóbe aj nemálo svadobných kreácií. Ukázalo sa však, že svadba bola len zbožným prianím bábiky, ktorá sa ponuky na sobáš od Kena za tie dlhé roky nedočkala.

O dva roky bol však Ken naspäť, oprášený a upravený hollywoodskym stylistom, mužnejší a drsnejší, pripravený prevalcovať perfektného naškrobeného Blaina. Barbie sa ku Kenovi vrátila a romanca mohla pokračovať. A Blaine? Asi je v škatuli v komore.


zdroje: http://sjhoward.co.uk, www.smh.com.au, www.foxnews.com