Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Basgitarista skupiny Eltona Johna Bob Birch spáchal zrejme samovraždu

Elton John na koncerte v Bratislave Foto: TASR/Michal Svítok

Hudobníka, ktorý kvalitne hrával aj na saxofóne, našli doma v okolí San Fernando Valley neďaleko Los Angeles v stredu v noci miestneho času bez známok života.

Los Angeles 16. augusta (TASR) - Basgitarista Bob Birch, ktorý len minulý mesiac sprevádzal Eltona Johna i pri jeho koncerte v Bratislave, už nie je medzi živými. Hudobníka, ktorý kvalitne hrával aj na saxofóne, našli doma v okolí San Fernando Valley neďaleko Los Angeles v stredu v noci miestneho času bez známok života. Zrejme sa vo veku 56 rokov strelil do hlavy.

Prípad vyšetrujú i podľa slov losangeleského koronera Eda Wintera ako možnú samovraždu.

Rodák z Detroitu hrával s Eltonom Johnom už od deväťdesiatych rokov minulého storočia, svoj kumšt naplno rozvinul napríklad v novej nahrávke na počesť zosnulej princeznej Diany upravenej skladby Candle in the Wind (1997).



Ženatý otec syna Jonathana už nerozšíri úctyhodný zoznam velikánov hudobnej scény, s ktorými spolupracoval v nahrávacích štúdiách alebo na koncertných scénach. Figurujú v ňom napríklad legendárny producent Beatles sir George Martin, Bryan Adams, Keith Emerson a Brian May, Billy Joel, Barry Manilow a Sting, speváčky Tina Turner, Sheryl Crow, Marianne Faithful, Mary J. Blige, Anastacia i Donna Summer, bluesman B.B. King, ale aj Natalie Cole, Stevie Wonder či José Feliciano.