Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Bibliu Elvisa Presleyho predali na aukcii za takmer 60.000 libier

Elvis Presley dostal bibliu ako darček na prvé Vianoce v dome v meste Graceland. Foto: TASR/AP

Do dražby zaradili mnohé ďalšie predmety patriace Elvisovi, medzi nimi aj neopraté a ušpinené spodky, ktoré mal Presley na sebe počas koncertu v roku 1977 pod svojimi slávnymi bielymi nohavicami.

Londýn 10. septembra (TASR) - Bibliu, z ktorej si čítal legendárny spevák Elvis Presley a na ktorej stránkach zanechal rukou napísané poznámky a myšlienky, sa na aukcii v Británii predala za 59.000 libier (74.000 eur).

Presley dostal Bibliu v roku 1957 ako darček na prvé Vianoce vo svojom dome v meste Graceland v americkom štáte Memphis. Aukčná spoločnosť Omega v anglickom grófstve Cheshire na svojej internetovej stránke v nedeľu oznámila, že Bibliu kúpil nemenovaný Američan žijúci v Británii.

Vyvolávacia cena za náboženskú knihu, ktorú Elvis Presley vlastnil až do svojej smrti 16. augusta 1977, bola 25.000 libier (31.300 eur).

Súčasťou aukcie boli aj neoprané a špinavé spodky.
Foto: TASR/AP
Okrem toho boli do dražby zaradené mnohé ďalšie predmety patriace Elvisovi, medzi nimi aj neopraté a ušpinené spodky, ktoré mal Presley na sebe počas koncertu v roku 1977 pod svojimi slávnymi bielymi nohavicami.

Predmet sa však v aukcii nepredal, pretože nikto nechcel ponúknuť 7000 libier (8800 eur), čo bola vyvolávacia cena.




Celková suma, ktorú záujemcovia zaplatili za predmety týkajúce sa Elvisa Presleyho, presiahla 100.000 libier.