Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Bratislavský hrad reaguje na obmedzenú možnosť Slovákov cestovať

Na leteckej snímke v Bratislave pohľad na Bratislavský hrad. Foto: TASR - Michal Svítok

Oddych na Jadrane ponúka na výstave Martin Benka, kde ich maliar cez svoje obrazy zavedie k "slovenskému moru" v Chorvátsku. Závan Stredomoria môžu pocítiť návštevníci výstavy Kelti z Bratislavy.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) – Historické múzeum ponúka atmosféru obľúbených dovolenkových destinácií priamo na Bratislavskom hrade. Ide o letnú kampaň, ktorú múzeu pripravilo, aby prilákalo domácich návštevníkov na svoje výstavy. Reaguje ňou na obmedzenú možnosť Slovákov tento rok cestovať do zahraničia. "Inšpiráciou boli letáky cestovných agentúr, ktoré farbisto opisujú ponúkané zájazdy," TASR o tom informovala Andrea Litváková, vedúca oddelenia prezentácie SNM - Historického múzea.

"Cestujte s nami, sme svetoví", týmto sloganom láka svojich návštevníkov múzeum na aktuálne výstavy - "ponuku dovoleniek na rok 2020". Oddych na Jadrane ponúka na výstave Martin Benka, kde ich maliar cez svoje obrazy zavedie k "slovenskému moru" v Chorvátsku. Závan Stredomoria môžu pocítiť návštevníci výstavy Kelti z Bratislavy. Zvlášť pre dobrodruhov je určená cesta do Južnej Ameriky, a teda výstava Poklad Inkov, ktorá prináša aj možnosť vystúpiť nad údolie Urubamba a prejsť sa po meste Machu Picchu. Na cestu za slobodou sa zasa môžu vydať návštevníci výstavy N89 - Cesta k slobode. Priaznivci histórie a divadelného umenia môžu absolvovať cestu do magického sveta divadla v rámci výstavy Divadelné storočie - stopy a postoje, pripravenej k oslave 100. výročia Slovenského národného divadla (SND).

Bratislavský hrad propaguje v svojej letnej kampani aj "zájazd do minulosti", dáva ním do pozornosti stálu expozíciu Dejiny Slovenska. Od praveku po stredovek. Jej návštevníci môžu spoznať jedinečné archeologické nálezy objavené v Tibave, Stupave, Zemianskom Vrbovku, Zohore či Bojnej.

V kampani nechýbajú ani "letné programy s animátormi". Múzeum nimi pripomína program pre deti a starých rodičov Babka, dedko, ideme do múzea!, ktorý sa uskutoční 11. a 18. augusta vždy od 10.00 do 12.30 h, a odbornú komentovanú prehliadku Keltská cesta alebo "bratislavské Pompeje". Tú môžu záujemcovia absolvovať 6. a 20. augusta vždy od 16.30 do 18.30 h.