Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Cestujúcich v lietadle v Riu omrzelo čakanie, vylomili dvere

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na dráhu letiska Galeao potom z lietadla vyhadzovali rôzne predmety.

Sao Paulo 25. januára (TASR) - Prudké dažde, ktoré v piatok zasiahli Sao Paulo, narušili leteckú dopravu na viacerých miestach Brazílie. Cestujúcich letu spoločnosti Gol, ktorí museli čakať v lietadle v Riu de Janeiro, čakanie omrzelo a na stroji vylomili bezpečnostné dvere. Na dráhu letiska Galeao potom z lietadla vyhadzovali rôzne predmety.

Ako ďalej informoval denník Folha de Sao Paulo, lietadlo smerovalo z mesta Cuiabá na letisko Congonhas v Sao Paule. To však podvečer kvôli búrke uzavreli. Lietadlo teda museli odkloniť do Ria.

Podľa jedného z pasažierov cestujúci ostali zavretí v lietadle na letisku v Riu viac než dve hodiny bez toho, aby im niekto podal akékoľvek informácie.

Po tom, čo cestujúci vylomili dvere, niekoľko z nich začalo chodiť po krídlach.

Podľa leteckej spoločnosti Gol bolo na palube 80 cestujúcich. Spoločnosť ďalej uviedla, že poskytla "stravu a ubytovanie klientom, ktorých lety boli zrušené alebo odložené". V súvislosti s cestujúcimi, ktorí vylomili bezpečnostné dvere, spoločnosť vyhlásila, že takéto správanie "porušuje bezpečnostné normy a zaslúži si trest". Lietadlo napokon odletelo neskoro večer do Sao Paula.