Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Britney Spearsová požiadala súd,aby ju oslobodil od opatrovníctva otca

Americká speváčka Britney Spears, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Otec Jamie Spears začiatkom roka 2008 prevzal opatrovníctvo nad svojou dcérou pre jej široko medializované psychické problémy.

Los Angeles 24. júna (TASR) - Americká speváčka Britney Spearsová požiadala v stredu kalifornský súd, aby ju oslobodil od opatrovníctva jej otca, ktorý má už 13 rokov kontrolu nad jej životom i financiami. Informovala o tom agentúra AP.

"Chcem, aby toto opatrovníctvo skončilo," povedala speváčka počas svojho dlhého a emocionálneho príhovoru pred súdom v meste Los Angeles, komentuje AP. Spearsová odsúdila svojho otca Jamieho, ako aj iných ľudí, ktorí od roku 2008 konajú ako jej opatrovníci.

"Toto opatrovníctvo mi spôsobuje viac škody než úžitku," povedala. "Zaslúžim si žiť svoj život." Speváčka vyjadrila túžbu vydať sa za svojho priateľa a mať dieťa, čo jej však inštitút opatrovníctva zakazuje.

"Nie som šťastná. Nemôžem spať. Som strašne nahnevaná. Je to šialené," povedala speváčka a dodala, že každý deň plače.

"Som skutočne presvedčená, že toto opatrovníctvo je škodlivé. Chcem zmenu, zaslúžim si zmenu," pokračovala Spearsová pred sudkyňou Brendou Pennyovou. Speváčka je podľa vlastných slov "traumatizovaná" a "trpí depresiami".

Ako píše AP, Spearsová už predtým na súde vyjadrila svoj názor na jej opatrovníctvo, pojednávania však doteraz boli neverejné a prepis z nich zapečatený.

Otec Jamie Spears začiatkom roka 2008 prevzal opatrovníctvo nad svojou dcérou pre jej široko medializované psychické problémy.

Speváčkin otec a jeho právnici vyjadrili obavy, že jeho dcéra a jej majetok v hodnote viac ako 50 miliónov dolárov môžu byť obeťami podvodov a manipulácie. Podľa amerických zákonov dôkazné bremeno nesie Spearsová - musí pred súdom dokázať, že je svojprávna a schopná rozhodovať o svojom živote.