Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Často cestujete

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Niekto rád cestuje, iný dáva prednosť domácemu pohodliu. Ak patríte do prvej skupiny, určite svoje auto využívate oveľa častejšie, ako len pri dochádzaní za prácou.

Bratislava 9. marca (OTS) - Tento náš dopravný prostriedok nám uľahčil život v rôznych ohľadoch.

Prevádzka auta nie je práve lacnou záležitosťou. V prvom rade si všímame najmä spotrebu. Ceny palív je možné porovnávať každý deň a pri každom tankovaní sme o slušnú čiastku ľahší. Práve na pumpe máme presnú predstavu, koľko nás auto stojí. Tieto peniaze však nie sú jediné, ktoré treba investovať. Okrem samotnej kúpy auta, ktorá je neraz finančne veľmi náročná, je nutné počítať aj s poistkou a prípadnými opravami. Tým sa nevyhnete najmä ako majiteľ staršieho auta. Po týchto modeloch siahame pre ich nižšiu cenu, musíme však počítať s poruchami. Zrejme Vás však neteší ani vyššia spotreba u týchto áut, ktorá predražuje každú Vašu jazdu. Preto sú výhodnejšie najmä nové modely, no na ich kúpu zväčša chýbajú prostriedky.

Spotreba je pre nás dôležitá a riadime sa tou, ktorú udáva výrobca. Nie vždy však zodpovedá realite. Zistiť skutočnú spotrebu pomôže meranie spotreby paliva. Viac sa o tomto spôsobe dozviete na gxsolutions.sk.

Vašej peňaženke dá zabrať aj kúpa pneumatík. Ak totiž jazdíte často, musíte aj tieto oveľa častejšie meniť. Zimné však už čoskoro budeme môcť opäť prezuť za letné pneumatiky. Ak tieto dosluhujú vymeňte ich radšej včas, výhodné ceny ponúka pneueshop.sk. Tieto však nie sú jediným naším výdavkom. Aj o auto sa treba starať, a tak čistiace prostriedky do interiéru aj exteriéru, neraz dopĺňame aj o detaily zvyšujúce naše pohodlie. Záleží však aj na vzhľade nášho auta, ten oživíte napríklad plechovými diskami.

Na cestách by ste určite nemali podceňovať plnú nádrž ani poistku. Aj ročné cestovné poistenie Vám môže v prípade problémov veľmi pomôcť.