Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Ceruzka, linka, pomáda na obočie - čo si dať do kozmetickej taštičky

Ilustračné foto Foto: Makistock / Shutterstock.com

Obočie hrá dôležitú úlohu vo vnímaní tváre človeka. Pri aplikácii make -upu sa mu preto venuje osobitná pozornosť.

Bratislava 27. októbra (OTS) - Súčasná dekoratívna kozmetika poteší svojou rozmanitosťou. Len na úpravu obočia existuje približne 10 výrobkov. Predstavujeme tri z nich.

Ceruzka na obočie
Ceruzka na obočie je prvá vec, ktorá vám príde na myseľ pri farbení obočia. Objavila sa v 20. rokoch minulého storočia a stále zaujíma čestné miesto v kozmetických taštičkách väčšiny žien.
Ilustračné foto
Foto: OlegGeo / Shutterstock.com

Pri výbere ceruzky dbajte na jej formát, odtieň a tvrdosť. Existujú dva klasické formáty ceruzky, ktoré vyžadujú mechanické doostrenie. Pri výbere vhodného odtieňa by ste sa mali zamerať na farbu vlasov a typ farby pleti. Pre brunetky sú vhodné odtiene, ktoré zodpovedajú farbe vlasov, alebo o niekoľko tónov svetlejšie. Pre blondínky je lepšie zvoliť odtieň o jeden tón tmavší. A pre svetlovlasé dievčatá je vhodný špecifický odtieň šedo-hnedej. Na rozdiel od všeobecného názoru je lepšie, ak je ceruzka tvrdá. Potom sa pigment nebude "šíriť" pozdĺž okrajov obočia.

Ak chcete vytvoriť ceruzkou krásne obočie, robte to postupne. Najprv zdôraznite spodný okraj obočia, potom horný. Nekreslite pevné čiary! Krátkymi ťahmi dosiahnete prirodzený vzhľad.

Linka na obočie
Linka na obočie sa svojimi vlastnosťami podobá fixke, kreslí špičku iba vo forme štetca. Štetec je hlavnou výhodou linky. Pri výbere si vyskúšajte špičku štetca. Musí byť elastický, a preto nie príliš dlhý. Je to užitočné, keď potrebujete obnoviť tvar alebo namaľovať chýbajúci koniec obočia.

Pomáda na obočie
Tekutá pomáda na obočie je trochu ako tonálny krém. Nemali by ste sa toho báť, vzhľadom na textúru pomáda dodá obočiu objem a zvýrazní prirodzenú farbu. Navyše okamžite zafixuje výsledok, po nanesení nemusíte používať gél ani vosk.

Ako používať pomádu na obočie, závisí od jeho formátu. Pomády môžu byť v nádobe, v ceruzke alebo v tube. Ak použijete pomádu v tube, musíte ju aplikovať so skoseným štetcom. Vezmite trochu produktu na štetec a namaľujte spodný okraj obočia. Potom ju roztiahnite po celej forme. V prípade potreby opravte alebo namaľujte horný okraj obočia. Je vysoko pigmentovaná, takže stačí jedna vrstva a farba bude nasýtená.