Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Pozor na červenú verziu Facebooku, ide o vír a dostane sa k dátam

Pozor na tento vír Foto: TASR/Facebook

Poukázala, že tak isto v mene užívateľa pridá na Facebook obrázok promujúci toto rozšírenie a taktiež v mene obete pridá pod obrázok komentár s linkom na túto hrozbu.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Používatelia Facebooku by si mali dávať pozor na rozšírenie pre prehliadač Google Chrome. Rozšírenie sľubuje vizuálnu zmenu Facebooku na červené prevedenie. "Ak si užívateľ používajúci prehliadač Google Chrome toto rozšírenie nainštaluje, získa tento program prístup do histórie prehliadača, ako aj k dátam uloženým v prehliadači," upozornila hovorkyňa spoločnosti Eset Zuzana Hošalová.

Poukázala, že tak isto v mene užívateľa pridá na Facebook obrázok promujúci toto rozšírenie a taktiež v mene obete pridá pod obrázok komentár s linkom na túto hrozbu. "Na obrázku tiež otaguje viac než 40 kontaktov obete, ktoré môžu svojou nevedomosťou pomôcť k šíreniu tejto hrozby," priblížila.

Užívateľom iných internetových prehliadačov sa, naopak, zobrazí dotazník s údajnou súťažou o vecné ceny. "Neodporúčame do tohto dotazníka vypĺňať žiadne osobné a citlivé údaje, keďže používateľ nedokáže overiť, či naozaj ide o reálnu súťaž o ceny," zdôraznila Hošalová.

Infikovaný používateľ môže hrozbu odstrániť priamo v prehliadači Google Chrome. V nastaveniach je potrebné kliknúť na "Nástroje", potom na "Rozšírenia" a potom na "Odstrániť z prehliadača Chrome".