Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Tvorcovia českého sci-fi filmu Bod obnovy zverejnili prvé zábery

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Na snímke sa popri českej produkčnej spoločnosti FILM KOLEKTIV podieľala aj slovenská D.N.A. Production, ktorá má na svojom konte úspešné filmy ako Trhlina, Správa či Jozef Mak.

Bratislava 3. mája (TASR) – Bod obnovy je názov novej filmovej sci-fi novinky od našich západných susedov. Tvorcovia snímky, ktorá vznikla aj za slovenskej účasti, predstavujú verejnosti tzv. teaser trailer. Film príde do slovenských kín 21. septembra. TASR o tom informoval Peter Gašparík z distribučnej spoločnosti Continental film.

Ďalej avizuje, že príbeh prenesie divákov do roku 2041, kedy majú všetci ľudia ústavné právo prežiť "jeden celý život". Ak sa vám stane nehoda, ste oživení a môžete pokračovať ďalej vo svojom dovtedajšom žití. Stačí si každé dva dni pravidelne vytvárať digitálnu zálohu svojej osobnosti, takzvaný "bod obnovy". Ale zaslúži si vôbec ľudstvo právo na druhú šancu?

Podobnými otázkami bude sužovaná hlavná hrdinka filmu – detektívka, ktorá dostane za úlohu vyriešiť vraždu jedného z autorov technologického riešenia obnovujúceho životy.

"Prvá ukážka zatiaľ neprezrádza mnoho detailov z deja, ale je zrejmé, že pátranie bude prebiehať vo vizuálne atraktívnom svete blízkej budúcnosti, plnej futuristických budov a technológií," dodáva distribučná spoločnosť k filmovej novinke, v ktorej sa v hlavných úlohách predstavia Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil ml. i Jan Vlasák. Zo slovenských hercov sa diváci môžu tešiť na Milana Ondríka alebo Richarda Stankeho.

"Bod obnovy je celovečerným debutom talentovaného režiséra Roberta Hloza, ktorý má na svojom konte oceňované krátke filmy a už počas vysokoškolského štúdia koketoval s kriminálnymi i sci-fi žánrami," približuje Gašparík. Na snímke sa popri českej produkčnej spoločnosti FILM KOLEKTIV podieľala aj slovenská D.N.A. Production, ktorá má na svojom konte úspešné filmy ako Trhlina, Správa či Jozef Mak.