Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Český spevák David Deyl vydal album Tvůj signál

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Novinkový album zostavil Deyl výhradne z pôvodných piesní. Hudbu k všetkým napísal sám, v niektorých prípadoch s prispením producenta albumu hudobníka Marcusa Trana.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Český spevák a skladateľ David Deyl vydal svoj šiesty štúdiový album pod titulom Tvůj signál. K spolupráci získal okrem iného aj štvornásobného držiteľa ceny Grammy Nicolasa Ramireza. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Novinkový album zostavil Deyl výhradne z pôvodných piesní. Hudbu k všetkým napísal sám, v niektorých prípadoch s prispením producenta albumu hudobníka Marcusa Trana.

"Spoločne sa nám skvele komponovalo na chalupe v Krkonošiach. Bol tam absolútny pokoj a mohli sme sa sústrediť len na nové piesne," popisuje vznik albumu Deyl a dodáva: "Všetky sú zo života. Každý tón som prežil, a potom zhudobnil. Oproti predchádzajúcim je tento album veselší, pozitívnejší. Pri natáčaní som sa navyše cítil celkom uvoľnene a isto. Snažili sme sa o minimálne strihy. Chcel som v speve voľnosť a prirodzenosť. Veľkú istotu mi dali stovky hodín spevu u pani profesorky Hajossyovej."

Texty skladby zabezpečili jeho dlhoroční spolupracovníci Magdaléna Drsová, Daniel Leon, aj Ondřej Ládek (Xindl X), Tomáš Roreček (Kryštof, Chinaski, Langerová), Vladimír Kočandrle (Ok Band, I. Bartošová) a Jan Dvořák (P. Muk, H. Vondráčková). Mix skladieb mal na starosti producent a držiteľ štyroch cien Grammy Nicolas Ramirez.

Deyl k jeho participácii hovorí: "Bola to obrovská skúsenosť. Zase sa mi potvrdilo, že čím väčšia osobnosť a čím viac vie, tým je skromnejšia a ľudskejšia." Album Tvůj signál mastroval Gene Grimaldi (spolupracujúci napríklad s Lady Gaga, Stingom a Jennifer Lopez).

David na svoju albumovú novinku zaradil aj hity Má žena, Dvě srdce a singel Naděje se vrátí, ktorý sa stal stredobodom charitatívnej zbierky Charity Česká republika. Album Tvůj signál nadväzuje na predošlé albumy. Nežné a romantické piesne sa striedajú so svižnými latinskoamerickými rytmami.

Album Tvůj signál na digitálnych službách: https://WMCZ.lnk.to/DDTVUJSIGNAL