Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Magazín

Chcete ísť na dovolenku?

Foto: TASR

Tu je niekoľko rád, ako si ju vychutnať.

Bratislava 13. júla (OTS) - Objavili ste skvelý all inclusive last minute v Bulharsku za ešte skvelejšiu cenu? Bolo by úplne úžasné, keby ste mali ušetrené peniaze, no tento rok ste vôbec nerátali s tým, že niekde pôjdete? Ale keď ste videli ten hotel, areál, izbu, pláže, bazény, jedlo, povedali ste si, že tam musíte ísť. Čo robiť v takomto prípade?

Porozmýšľajte o pôžičke
Myslíte si, že si potrebujete oddýchnuť a takúto skvelú možnosť už nebudete mať? Porozmýšľajte o pôžičke, ale vyberte si pôžičky len od transparentných inštitúcií ako sú banky alebo Quatro. Dôležité je tiež, aby ste si požičali iba toľko peňazí, koľko na dovolenku skutočne potrebujete. Neberte si vyššiu pôžičku, pretože už pri prvých splátkach pochopíte, že to bolo zbytočné.

Pred oddychom chaos
Predtým, ako odcestujete do oázy pokoja, pripravte sa na poriadny stres – balenie, cestovné poistenie, vybavenie dovolenky v práci, zohnať starostlivosť o kvetiny. Potom vás čakajú už len krásne bulharské piesočnaté pláže, no nezabudnite si zobrať nielen elegantné sandále či mokasíny, ale aj obuv do mora. Hoci ježkovia v Bulharsku nie sú veľmi častý zjav, tak zákon schválností poznajú veľmi dobre. Taktiež aj rozbité sklo či ostré mušle. Prečo riskovať, keď sa to neoplatí?

Pripravte sa na horúčavy
Nie nadarmo sa najobľúbenejšia pláž v Bulharsku volá Slnečná, slnko tam robí prezidenta. Preto buďte opatrný, berte nielen slnečné krémy a veľa pitia, ale aj plážový stan, ktorý vás ochráni počas najväčšieho úpeku pred úpalom.

Nielen pláž a more
Neležte celé dni iba na pláži, doprajte si aj aktívny oddych – prehliadka pamiatok, túlanie sa bulharskými uličkami, spoznávanie ich kultúry a ochutnávanie miestnej kuchyne. Doprajte aktívny odpočinok aj svojmu mozgu, prečítajte si knižku – pre dámy jednohubku od Matkina či Evity, pre pánov triler od Jozefa Kariku. Doprajte aktívny oddych telu aj duši, nech sa nevrátite do práce ako leňoch.