Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

Čínsku lekárku postavili pred súd za únos siedmich novorodencov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Šesť zo siedmich unesených novorodencov neskôr polícia vypátrala, jedno dievča však za bližšie neznámych okolností zomrelo.

Peking 31. decembra (TASR) - Čínsku pôrodníčku Čang Šu-sia postavili pred súd za únos siedmich novorodencov a ich následný predaj priekupníkom s deťmi. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na miestne zdroje.

Obvinená lekárka, ktorá sa na súdnom konaní vo Fu-pchingu v provincii Šen-si k činom priznala, rodičom oznámila, že ich nemluvňatá trpia chorobou, a prehovorila ich, aby sa detí vzdali. Prípad vyplával na povrch po tom, ako rodičia jedného z detí kontaktovali políciu s podozrením na únos ich potomka.

Čang Šu-sia sa krádeží dopustila medzi novembrom 2011 a júlom tohto roka v detskej nemocnici vo Fu-pchingu. Medzi ukradnutými deťmi bol aj jeden pár dvojčiat. Šesť zo siedmich unesených novorodencov neskôr polícia vypátrala, jedno dievča však za bližšie neznámych okolností zomrelo.

Ženin obhajca uviedol, že rodičia sa detí vzdali dobrovoľne a obvinená lekárka je držiteľkou viacerých ocenení za svoju prácu. Čínska vláda tento mesiac zmiernila svoju dlhoročnú politiku jedného dieťaťa. Páry tak budú môcť mať opäť dve deti, avšak iba vtedy, ak jeden z rodičov je jedináčikom.