Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Zakladateľ Cirque du Soleil mieri na Slovensko

Slnečný cirkus nadchol Slovákov, vyslúžil si ovácie. Foto: TASR

Celosvetovo populárna šou, ktorá pravidelne vypredáva najväčšie svetové haly, uchvátila slovenské publikum pred dvoma rokmi natoľko, že sa jej organizátori rozhodli pridať extra vystúpenia.

Bratislava 20. júna (TASR) - Tohtoročné vystúpenie Cirque du Soleil v Bratislave bude ozvláštnené návštevou exkluzívneho hosťa.

Bude ním samotný zakladateľ megaúspešného Slnečného cirkusu Guy Laliberté. Len pred niekoľkými hodinami údajne potvrdil svoju účasť na niektorom zo septembrových vystúpení Cirque du Soleil v Bratislave.

Slovenskú metropolu si za cieľ svojej návštevy nevybral náhodne. Predošlé vystúpenie Cirque du Soleil v Bratislave zožalo mimoriadny úspech. Celosvetovo populárna šou, ktorá pravidelne vypredáva najväčšie svetové haly, uchvátila slovenské publikum pred dvoma rokmi natoľko, že sa jej organizátori rozhodli pridať extra vystúpenia.

Táto informácia zakladateľa slávneho Cirque du Soleil natoľko ohromila, že sa rozhodol osobne prísť pozrieť na slovenských obdivovateľov svojho veľdiela.

Slnečný cirkus nadchol Slovákov, vyslúžil si ovácie.
Foto: TASR


Guy Laliberté, ktorý v 18. rokoch odišiel z domu, sa živil ako hltač ohňa a hráč na akordeón. V roku 1984 založil Cirque du Soleil, dnes celosvetovo uznávaný projekt, ktorý zamestnáva 5000 ľudí a jeho hodnota sa odhaduje na 2 miliardy dolárov. Verejnosť Laliberté zaujal v septembri 2009, keď letel do vesmíru v rámci programu Poetická sociálna misia. Jeho prostredníctvom sa snažil upútať na problémy vyčerpávania vodných zdrojov. Tejto problematike sa venuje aj Lalibertého nadácia One Drop (Jedna kvapka). Guy Laliberté je jedným zo 100 najvplyvnejších ľudí sveta a jedenástym najbohatším Kanaďanom.

Galéria: Vystúpenie Cirque du Soleil v Bratislave vo februári 2012



Cirque du Soleil, ktorý začínal ako skupina 20 pouličných umelcov v roku 1984, sa vypracoval na veľkú organizáciu so sídlom v kanadskom Quebecu, ktorá poskytuje vysoko kvalitnú umeleckú zábavu. Spoločnosť má 5000 zamestnancov, vrátane viac než 1300 umelcov z vyše 50 krajín sveta.  
Slnečný cirkus nadchol Slovákov, vyslúžil si ovácie.
Foto: TASR


Cirque du Soleil prezentuje svoje predstavenie Alegría na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave od 11. do 15. septembra. Od premiéry predstavenia v Montreale v roku 1994 videlo Alegríu vyše 10 miliónov divákov. V predstavení vystupuje 55 účinkujúcich a hudobníci z 15 krajín sveta. Dve a pol hodinová šou uchváti svojou krásou a jedinečnosťou divákov všetkých vekových kategórií. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal. TASR informovala Lucia Šuková zo spoločnosti Vivien, ktorá Cirque du Soleil na Slovensko prináša.