Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Citizen Calibre a Chronograph s unikátnym pohonom Eco-Drive

Foto: WSW s.r.o.

Modelová rada Citizen Calibre sa môže pochváliť veľmi pekným dizajnom, takže tieto hodinky sa budú hodiť do spoločnosti alebo na reprezentačné účely.

Bratislava 7. januára (OTS) - Elegantný náramok, ktorý je navyše vybavený bezpečnostnou sponou, sa veľmi príjemne nosí a bude ozdobou na každom pánskom zápästí. Prednosťou týchto hodiniek je pohon Eco-Drive, ktorý bol spoločnosťou Citizen vyvinutý v roku 1995.

Eco-Drive na pohon hodiniek využíva slnko, takže sa zároveň jedná o veľmi schopný ekologický vynález. Práca Eco-Drive spočíva v tom, že solárny článok, ktorý je umiestnený pod číselníkom hodín, premieňa slnečnú energiu na elektrickú energiu, ktorá je uchovávaná v akumulátore časomier. Tento akumulátor potom umožňuje stály chod hodiniek. Akumulátor je vyrobený z titánu a lítia, takže je schopný nazhromaždiť potrebnú energiu k chodu hodiniek až na šesť až šesťdesiat hodín bez ďalšieho nabíjania. Modelová rada Calibre je ďalej opatrená svetovým časom a dátumovkou.

Modelová rada Chronograph sa tiež môže pochváliť tým, že je poháňaná systémom Eco-Drive. Hodinky majú chronografy, čo využijú predovšetkým rekreační športovci pre meranie svojich tréningov.

Dizajn väčšiny hodiniek tejto rady je športovejší, avšak hodinky sa pokojne dajú nosiť aj do práce. Väčšina hodiniek tejto rady je tiež opatrená tachymetrom, ktorý napríklad slúži k tomu, že si môžete zmerať rýchlosť pohybujúceho sa vozidla. Niektoré hodinky tejto rady majú okrem oceľového remienku aj kaučukový, ktorý je ľahší. Kaučukové remienky sú odolnejšie voči vode a sú samozrejme oveľa poddanejšie než oceľové náramky. Kaučuk je tiež antialergický a na ruke sa veľmi príjemne a komfortne nosí.

Z modelovej rady Calibre sme vybrali produkt Citizen Calibre [CB0021-57E], ktorý je v čierno striebornom prevedení. Náramkové hodinky sú určené predovšetkým do spoločnosti. Priemer oceľového puzdra, ktorý má striebornú farbu, je 43 milimetrov, šírka meria 10 milimetrov. Celková hmotnosť hodiniek je 72 gramov. Vodotesnosť výrobku je do úctyhodných 200 metrov. Cena týchto hodiniek je 517 euro. Hodinky sú vybavené Eco-Drive pohonom, o ktorom sme sa už zmienili v úvode nášho článku. Prednosťou týchto hodiniek je, že zobrazujú svetový čas, preto sú na čiernej lunete hodiniek zobrazené mená všetkých najväčších miest sveta, takže hodinky sa tiež môžu hodiť pre všetkých, ktorí veľmi často cestujú po svete. Samozrejmosťou je dátumovka, ktorú nájdete na pozícii čísla 3. Okrúhly ciferník hodiniek má výrazne čiernu farbu. Na ciferníku nie sú žiadne arabská čísla iba indexy, ktoré sú však spoločne s ručičkou dostatočne masívne.

Foto: WSW s.r.o.
Druhým modelom, ktorý si predstavíme, je model Citizen Chronograph [AT2020-06A], ktorý je pre zmenu v modro-striebornej kombinácii. Tento model je vybavený modrým kaučukovým remienkom. Puzdro je vyrobené z titánu. Priemer tohto titánového puzdra je 41 milimetrov, šírka meria 11 milimetrov. Celková hmotnosť hodiniek je 120 gramov. Hodinky sú tiež vybavené systémom Eco-Drive, ktorý je praktický, pretože nemusíte kupovať žiadne batérie. Na okrúhlom ciferníku potom uvidíte tri malé chronografy. Na ciferníku je tiež absencia arabských čísel, k dispozícii sú iba indexy. Ciferník hodiniek chráni zafírové sklíčko. Cena týchto hodiniek je 505 euro.