Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Clooney ako režisér nakrúti remake francúzskeho špionážneho seriálu

Na archívnej snímke je herec George Clooney. Foto: TASR/AP

Pôvodný seriál má doteraz päť sérií (2015-2020) a spolu 50 častí. Vytvoril ho francúzsky režisér a scenárista Éric Rochant.

Paríž 7. februára (TASR) - Hollywoodska hviezda George Clooney bude režírovať remake francúzskeho špionážneho televízneho seriálu "Le Bureau des légendes" v angličtine. TASR správu prevzala z utorkového servisu tlačovej agentúry AFP.

Nová verzia seriálu sa bude volať "The Department". Jeho výroba sa začne v priebehu tohto roka. Americké médiá ho prirovnávajú k úspešnému seriálu "Homeland" (V mene vlasti), ktorý kombinuje prvky špionáže a geopolitiky.

"Tak ako 'Homeland' povýšil globálnu špionáž na novú úroveň, 'The Department' zavedie divákov ešte hlbšie do sveta intríg a úskokov s komplikovanými postavami, ktoré bojujú s vlastnými démonmi," uviedla americká televízna stanica Showtime.

"Le Bureau des légendes" bol pre francúzsku televíznu stanicu Canal+ obrovským medzinárodným hitom a predal sa do vyše 100 krajín. Ako realistický ho ocenila aj skutočná francúzska tajná služba DGSE (Generálne riaditeľstvo pre vonkajšiu bezpečnosť).

Pôvodný seriál má doteraz päť sérií (2015-2020) a spolu 50 častí. Vytvoril ho francúzsky režisér a scenárista Éric Rochant.

Clooney, dvojnásobný držiteľ Oscara, predtým režíroval seriály Unscripted a Hlava 22, aj celovečerné filmy Milujte svojho zabijaka (2002), Dobrú noc a veľa šťastia (2005), Deň zrady (2011), Pamiatkari (2014) či Polnočné nebo (2020).