Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Magazín

Čoho sa dočkáte v Allianz Arene?

Západ slnka osvetľuje futbalový štadión Allianz Arena v Mníchove. Foto: TASR/AP

Futbal v Nemecku je na vzostupe. Nielen vďaka Nationalelf, národnému tímu, ktorý je aktuálnym majstrom sveta, ale aj vďaka domácej lige.

Bratislava 8. decembra (OTS) - Bundesliga je momentálne v oficiálnom rebríčku UEFA na druhom mieste, čo sa týka európskych futbalových líg. Dokonca už preskočila aj anglickú Premier League, ktorá je na ústupe. No jeden nemecký tím vyčnieva nad všetkými ostatnými a patrí medzi absolútnu špičku. Je to Bayern Mníchov.

Futbalová dominancia
Bayern bol za posledných 5 rokov vo finálne najprestížnejšej futbalovej súťaže, Ligy Majstrov, až 3-krát. Neuveriteľná futbalová dominancia, ktorú momentálne diriguje Pep Guardiola. Absolútna trénerská špička, ktorá ma káder nabitý takými menami ako Robert Lewandowski, Arjen Robben či Franck Ribéry. Vstupenky na Bayern Mníchov idú ako teplé rožky, aj preto na domácom štadióne vládne búrlivá atmosféra.

Allianz Arena
Mníchovský futbalový štadión patrí medzi najmodernejšie na svete. Výstavba Allianz Areny, o ktorej rozhodlo mestské referendum, stála 340 miliónov €. Jej kapacita je 71 137 miest a pre lepšiu predstavu týchto obrovských rozmerov - je tu aj viac ako 11-tisíc miest na parkovanie. Na štadióne okrem Bayernu hráva svoje domáce zápasy aj Mníchov 1860, ktorý je momentálne v druhej lige. Na každom zápase však vlajú zástavy, tribúny sa otriasajú a zježia sa vám chlpy aj na dlani. Skutočný zážitok.

Zážitok, ktorý musíte vidieť naživo
Medzi najžiadanejšie zápasy v domácej lige patrí zápas Bayernu a Dortmundu, dvaja odvekí rivali, ktorí si nedarujú vôbec nič. Kúpte si letenky do Nemecka a zažite nefalšovanú atmosféru v Allianz Arene. Alebo na ktoromkoľvek nemeckom štadióne, lebo nielen v hre, ale aj vo fandení sú Nemci špička.