Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Dámska nočná bielizeň – košieľka alebo nohavice

Foto: Astratex

A ako často pyžamo striedať?

Bratislava 5. novembra (OTS) - Každá žena prechádza v priebehu jedného mesiaca rôznym obdobím s rozdielnymi pocitmi a požiadavkami. Raz by si najradšej zaliezla do postele v huňatom pyžame a minimálne dva týždne nevystrčila nos, inokedy si zase chce pripadať veľmi žensky a sexy, potom zase romanticky. A týmto prirodzeným náladám a pocitom prispôsobte aj svoj šatník.

Zatiaľ čo jeden raz zvíťazí konzervatívne a nenápadné oblečenie, druhý dá prednosť nie-čomu farebnému, veselému a často až výstrednému. Čo si budeme nahovárať, hormóny ovplyvňujú naše pocity a nálady. Niekoho viac, niekoho menej. Neexistuje ale dobrý alebo zlý hormón, môže však dôjsť k určitej nerovnováhe, ktorá súvisí mimo iné aj s životným štýlom. Na základe kombinácie okolností a pocitov sa často rozhodujeme aj vtedy, keď hľadáme ten vhodný kúsok v dámskom šatníku.


Zdroj foto: Astratex

Župan, košieľka a bežné pyžamo
Aj keď mnohokrát dáme prednosť vyťahanému tričku a dámskym trenírkam, vieme, že príde deň, kedy budeme chcieť vyzerať inak. Povedzme - viac sexy. Preto je úplne v po-riadku, keď sa obliekame nielen podľa počasia, ale aj nálady. To isté platí o tom, čo si oblečieme večer. Skúste si niekedy viac všímať vlastných pocitov a neobliekajte sa len zo zvyku. Sú dni, kedy si dáme len rýchlu sprchu a je nám fajn, ale sú tiež dni, kedy sa túžime nechať rozmaznávať. Dať si do vane voňavý olej, balzam na vlasy, pleťovú masku, urobiť si dôkladnú pedikúru či manikúru a dopriať si dlhší kúpeľ. A určite po takom relaxačnom prežitku neskončíme len s froté uterákom, ale použijeme napríklad príjemný dámsky župan a chvíľu si v ňom ešte oddýchneme. Sú dni, kedy bežné pyžamo radi vymeníme za sexy nočnú košieľku. Možno sa budete diviť, ale aj nočná bielizeň môže mať vplyv na umocnenie našej nálady, alebo naopak na potlačenie príjemných emócií, keď skočíme do vyťahanej mikiny.


Zdroj foto: Astratex

Dámske nočné košieľky
Nič proti vyťahanej mikine. Aj tá je fajn, keď na ňu príde rad. Občas jednoducho chceme skočiť len do sprchy, vyliezť a obliecť sa ležérne, po domácky. Z tohto dôvodu by mala každá žena mať doma nielen klasické pyžamo, ktoré je fajn na väčšinu dní, ale aj dámske nočné košele. Nemusia byť len z ľahučkého materiálu, ktorý sa hodí pre letné obdobie. Kúpiť je možné aj úžasné hrejivé nočné košieľky, ktoré je možné v zime doplniť o podkolienky. Košieľka môže byť s rukávmi alebo bez nich, či už krátkymi alebo dlhými. To je voľba pre zimomravé ženy. Tie otužilejšie alebo tie, ktoré majú doma teplúčko, môžu siahnuť po letnej košieľke aj v zime.


Zdroj foto: Astratex

Nohavicové pyžamo alebo košieľka?
Sú ženy, ktoré dávajú prednosť košeliam. Či už sú sexy, alebo skôr teplé a pohodlné. Skrátka im z rôznych dôvodov vyhovujú viac. Potom sú tu aj ženy, ktoré zvolia radšej klasické pyžamo, ktoré môže byť rovnako sexy, ak o to dáma zrovna stojí. Aj tak je však vhodné, aby doma bolo po ruke na výber. Oboje má svoje plusy a mínusy a niekedy z praktických dôvodov využijeme oba typy pyžama. Viacero pyžám sa vyplatí mať nielen z dôvodu momentálnej nálady, ale aj z hygienických dôvodov.


Zdroj foto: Astratex

Ako často meniť pyžamo?
Asi nikto nespí týždeň v jednom pyžame, rovnako si zo šatníka vyťahujeme čo deň či dva čisté pyžamo. Predovšetkým ak sa jedná o nohavicové pyžamo. Nohavičky tiež žena nenosí dva dni. Preto je vhodné v prípade nohavicových pyžám mať k hornému dielu dva až tri spodné diely. Horný diel nie je nutné meniť každý deň, ak sa človek extrémne nepotí. Nohavice je dobré meniť denne, horný diel potom každý druhý alebo tretí deň.