Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Dánska firma Trendhim prichádza na slovenský trh

Foto: Trendhim

Z Dánska pochádza viacero skvelých nápadov, ktoré mali a stále majú dopad na celé generácie. Či už je to reproduktor, telegraf, inzulín alebo Lego.

Bratislava 5. septembra (OTS) - A generácie mužov sa snaží už 10 rokov pozitívne ovplyvniť eshop s pánskymi doplnkami Trendhim.

Začiatky: rozhodovanie medzi chlebom a doplnkami pre mužov
Vraví sa, že dovŕšením 18 rokov končí detstvo a začína dospelosť. U Mikkela a Sebastiana, zakladateľov značky Trendhim, to bolo presne tak. Posledný rok na strednej škole a veľká chuť započať vlastný biznis – to boli charakteristické momenty pre túto dvojicu. Rozhodovali sa medzi rozvážaním chleba do domácností a eshopom s pánskymi doplnkami. Komu by sa ale chcelo v 18tich rokoch vstávať o štvrtej ráno? Vyhral eshop.

Sen krajší ako realita?
Písal sa rok 2007 a mladí biznismeni rozbehli svoj projekt s naivitou mladíckemu veku vlastnou. Realita ich však veľmi skoro dobehla. Počiatočnú investíciu 4000€ museli navýšiť o ďalších 10 000, k tomu práca 16hodín denne, 7dní v týždni. Prvé tri roky dokonca museli pracovať na polovičný úväzok na pošte, aby si zarobili aspoň na pokrytie nutných životných potrieb.

Výraznejší rast po troch rokoch

Ale na prelome rokov 2009 a 2010 sa veci pohli dopredu. Trendhim začal zarábať a mohol sa rozšíriť o nové kategórie, dokonca aj nové trhy. Nasledovalo sťahovanie z provizórnych obchodných priestorov o rozlohe 83m2 do vily v susedstve a o necelý rok už chalani a ich firma fungovali v naozajstných obchodných priestoroch s rozlohou 200m2. Pánske retiazky, doplnky na holenie, kravaty, motýliky a ďalšie vychytávky tam konečne mali viac miesta.

Expanzia (aj na Slovensko)
Napredovanie svižným tempom pokračovalo aj v ďalších rokoch. Pribúdali brigádnici aj stáli zamestnanci, ktorých vo firme momentálne pracuje viac ako 50. Okrem šírenia do, pre Trendhim nových, kútov Európy sa podarilo otvoriť aj prvú kamennú predajňu – ak niekedy zavítate do mestečka Horsens, choďte sa do nej pozrieť. Trendhim je značkou známou nie len v Škandinávii, ale po celej Európe. Zoznámiť sa s ňou môžete aj na Slovensku.