Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Darčekové predmety k sviatku Sv. Valentína

Foto: TRIPSY s.r.o.

Rozmýšľali ste, prečo je farbou sviatku Sv. Valentína práve červená a jej odtiene? Vedeli ste, aký vplyv má táto farba na psychiku človeka na pracovisku?

Bratislava 12. februára (OTS) - Máte už vybraný originálny darček pre svoju polovičku? Zvoľte taký, ktorý poteší a navyše bude i praktický, vhodný napríklad do kancelárie.

Darčekové predmety k sviatku Sv. Valentína
So sviatkom Sv. Valentína, ktorý už aj na Slovensku zapustil pevné korene, sa tradične spája obdarúvanie zaľúbencov kvetmi a drobnosťami, prevažne s červeným motívom a symbolom srdca. Červená farba symbolizuje lásku, šťastie, vášeň, odvahu, ale aj nádej, moc a majestátnosť. „Každý rok sa snažíme do ponuky zahrnúť i darčekové predmety, ktoré sú vhodné na sviatok Sv. Valentína. Zákazníci preferujú najmä praktické darčeky, ako sú napríklad 4-dielná kúpeľná kolekcia, vložka pre kalkulačku v tvare červeného srdca, červená kľúčenka s bielym LED svetlom, kľúčenka v tvare srdca alebo vankúš v tvare bozku. Červená je tiež farbou luxusu, a preto ponúkame napríklad elegantné dámske kabelky značky Ferrahgini s týmto motívom. Mnohé darčekové predmety a hlavne tie praktické, ktoré zákazníci dostanú počas sviatku Sv. Valentína od svojich blízkych, zostávajú trvalou pripomienkou na ich pracovisku. Podobne ako rámčeky s fotografiami rodiny,“ uvádza Martin Majerník, prevádzkový riaditeľ spoločnosti TRIPSY, s.r.o., ktorá podniká s kancelárskymi potrebami, reklamnými a darčekovými predmetmi už vyše 10 rokov.

Odtiene červenej v kancelárii
Farba ako taká pôsobí na človeka rôzne v závislosti od typu povrchu, ktorý je jej nositeľom alebo osvetlenia. Napriek individuálnym rozdielom vo vnímaní sa na farby vzťahujú všeobecné asociácie. Svetlejšie odtiene červenej na pracovisku môžu vzbudzovať pokoj, teplo, priateľstvo a rezervovanosť. Naopak energiu rozprúdia a pracovný výkon zvyšujú intenzívne až agresívne tóny červenej. Ak máte v kancelárii prevládajúcu príliš výraznú červenú, môže to vyústiť až do nadmernej súťaživosti. Práve z dôvodu upozorniť na seba sa používa červená na rôznych výstrahách a nástrojoch protipožiarnej ochrany (hasičské prístroje, hydranty a pod). „Ohnivé a sýte odtiene červenej odporúčame používať striedmo a iba na časť interiéru. Ideálne, ak je takáto červená použitá vo forme doplnkov na oživenie alebo vyváženie mdlých farieb či jednotvárnej bielej. V ponuke máme množstvo praktických doplnkov, ktoré umožnia každému zariadiť si pracovné prostredie podľa svojho gusta. Samozrejme disponujeme i každodennými kancelárskymi potrebami, ktoré je možné farebne zladiť či už v súlade s korporátnou identitou alebo individuálnymi preferenciami,“ uvádza Martin Majerník.

Nezabudnite podporiť ženy – kolegyne v súťaži Superkolegyňa roka 2015! na webe www.superkolegyna.sk