Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Deň detí v SĽUK-u

Deň detí v SĽUK-u Foto: SĽUK

Slovenský ľudový umelecký kolektív a Ústredie ľudovej umeleckej výroby pozývajú rodiny s deťmi na podujatie Deň detí v SĽUK-u.

Bratislava 20. mája (OTS) - Podujatie Deň detí v SĽUK-u sa uskutoční v sobotu 31. mája 2014 od 12.00 do 18.00 hod. v Divadle SĽUK a v areáli Rusovského parku.

Deň detí v SĽUK-u odštartuje o 12.00 hod. V Tvorivých dielňach ÚĽUV-u si deti pod vedením odborných lektorov vyrobia drôtené a šité ozdoby, vyskúšajú výrobu hlinených nádob na hrnčiarskom kruhu, či modelovanie z hliny. V Školičke tanca si osvoja jednoduché tanečné kroky a v speváckej súťaži zaspievajú svoje obľúbené piesne. Nebude chýbať ani Detský dvor plný tradičných hier, piknik v parku, zapletanie vrkočov, maľovanie na tvár a ozajstný bača – Bača Čalamacha!

Foto: SĽUK
O 13.00 hod. zahrá tradičné bábkové divadlo Tyjátr hru Herkules alebo Dobytie pekla, v ktorej sa vo svojimi veselými i odvážnymi kúskami predstavia nebojácny Gašparko a silák Herkules. O 16.00 hod. sa deti presvedčia, že zvuky nie sú muky! Muzikantská veselohra pre deti, Zvuky nie sú muky, zábavnou formou prezentuje ľudovú hudbu a tradičné slovenské hudobné nástroje. Tí najodvážnejší navštívia aj Zvukové obludárium.

Program vyvrcholí o 18.00 hod. odovzdaním cien pre najlepších detských tanečníkov, spevákov a lúštiteľov rébusov.

Hladné žalúdky návštevníkom zasýtia pukanské párance a podpecníky. Domáce maškrty si môžu priniesť aj rodičia s deťmi, pretože Rusovský park pri SĽUK-u je ako stvorený na piknik.

Vstupné:
Tvorivé dielne ÚĽUV: 1€
Zvuky nie sú muky (muzikantská veselohra pre deti): 5€, (2+1):12€, (3+1):13€
Na ostatné akcie je vstup voľný.

Deň detí v SĽUK-u sa bude konať aj v prípade nepriaznivého počasia.

Viac o projekte na www.sluk.sk alebo www.facebook.com/sluk.sk