Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Dennis Rodman sa prihlásil na protialkoholické liečenie

Dennis Rodman Foto: TASR/AP

Rodman sa vrátil do USA tento týždeň po návšteve v Severnej Kórei, kde sa zúčastnil na narodeninovej párty tamojšieho vodcu Kim Čong-una.

Los Angeles 20. januára (TASR) - Bývalý hviezdny basketbalista Dennis Rodman sa len niekoľko dní po návrate zo Severnej Kórey do Spojených štátov prihlásil na protialkoholické liečenie. Podľa agentúry Reuters o tom cez víkend informoval jeho hovorca Darren Prince.

Rodman nedávno vyvolal pobúrenie výrokmi o svojej návšteve KĽDR vrátane vyjadrenia na adresu amerického občana zadržiavaného v severokórejskej väznici, a dostal sa do pozornosti médií po celom svete.

Pred niekoľkými dňami sa dobrovoľne prihlásil do protialkoholického rehabilitačného zariadenia - oznámil to jeho hovorca, ale miesto zariadenia neuviedol.

Rodman sa vrátil do USA tento týždeň po návšteve v Severnej Kórei, kde sa zúčastnil na narodeninovej párty tamojšieho vodcu Kim Čong-una. Kimov režim sa pokladá v súčasnosti za jeden z najbrutálnejších na svete.

Začiatkom tohto mesiaca sa Rodman ospravedlnil za vyjadrenia, v ktorých uviedol, že americký misionár Kenneth Bae zadržiavaný Pchjongjangom si je sám na vine, že ho väznia.

"Bol to veľmi stresový deň," povedal Rodman tento mesiac už skôr. "Moje sny o basketbalovej diplomacii sa rýchlo rozplynuli. Pil som veľa alkoholu. Nie je to ospravedlnenie, ale v čase, keď sa robilo to interview, mi bolo zle. A bol som pohltený emóciami," dodal.