Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Hoďte depresiu za hlavu

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počasie vonku nám dáva zabrať. Po krásnom a horúcom lete sa veľmi rýchlo ochladilo a zo skríň tak vyťahujeme stále teplejšie oblečenie.

Bratislava 14. októbra (OTS) - Babie leto zrejme nebude, aspoň nie v takej miere ako sme naň zvyknutí. To negatívne ovplyvňuje naše myslenie a psychickú pohodu. Bežne sa tak vyskytujú depresie.

Zdvihnúť si náladu nie je vôbec jednoduché, keď vonku neustále prší. Pobyt vonku vôbec nie je príjemný, a tak vyhľadávame najmä teplo a sucho našich domovov. Ak ste si však na denný prísun pohybu zvykli, musíte presedlať na interiérové aktivity. Beh, či bicykel tak využijete oveľa menej ako v predošlých mesiacoch. To však neznamená, že budete len sedieť doma a pozerať sa ako priberáte. Iste, sezóna plaviek sa už skončila, avšak o našu postavu by sme mali dbať celoročne. Tak sa vyhnete enormnej námahe pri opätovnom chudnutí na budúci rok.

Aj vďaka počasiu sme citlivé na náš zovňajšok, a preto by sme s tým mali konečne niečo robiť. Ak si na pohyb zvyknete, budete cvičiť s radosťou a nie z nutnosti. Aby ste mali motiváciu môžete vyskúšať L karnitín, ide o spaľovač tuku na prírodnej báze. S chudnutím si teda môžete pomôcť, avšak nedajte sa odradiť, všetko vyžaduje čas. A práve teraz ho máte dostatok aj do budúcej letnej sezóny.

Na našu psychiku má jednoznačne veľký vplyv náš vzhľad, a to nielen pár kíl naviac. Potrápiť vie aj koruna krásy. Naše vlasy sú vystavované počasiu aj našim vlastným experimentom, niet divu, že občas potrebujú dodať energiu. Ideálne sú v tomto prípade masky na vlasy, tie ponúkajú potrebnú výživu a vlasy tak budú zdravé.

Vlastné sily však na zmenu nie vždy postačujú, ak ste sa rozhodli pre zväčšenie pier, odbornú pomoc nájdete aj v Bratislave, viac informácií na www.cosmed.sk.

Občas nám však pre dobrú náladu postačuje aj pekný darček, možno sú hodinky Esprit pre Vás tým pravým.