Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Magazín

Detaily v domácnosti

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Našu domácnosť si počas rokov bývania prispôsobujeme nielen našim momentálnym potrebám, ale často sa necháme ovplyvniť aj módou.

Bratislava 8. apríla (OTS) - Samotná modernizácia nás však stojí nemalé peniaze, a tak častejšie meníme dekorácie. Sú totiž oveľa lacnejšie ako nový nábytok, či obklad. Skôr, či neskôr sa nám náš domov zdá byť fádny a nudný. Je to prirodzené a bežné, keďže sa naň pozeráme dennodenne roky.

Prípadná zmena však nie je lacná, no rozhodnúť sa môžete pre výhodnejšiu variantu a vyhnete sa rekonštrukcií celej domácnosti. Urobte si prehľad, čo ešte vydrží a čo treba nutne vymeniť. Často to sú práve drobnosti, ktoré pomôžu aj staršiemu nábytku ukázať sa v novom šate.

Ak Vám chýbajú financie na výmenu celej kuchyne, pričom skrinky sú ešte v dobrom stave, skúste sa poobzerať po spôsobe, ako ich oživiť. Pomôcť môžu napríklad špeciálne vzorované fólie, či Vaša šikovnosť s farbami. Všetko je len na Vašej fantázií. Celkom nový vzhľad však môžete získať ak vymeníte úchytky za nové. Môžete si tak zvoliť celkom nový štýl, či už máte radšej moderný vzhľad, alebo dávate prednosť tomu rustikálnemu.

Pekný domov netvorí len nábytok, ale najmä detaily. Vďaka drobnostiam vdýchnete každej miestnosti celkom nový vzhľad. Pozor však na ich výber, najmä ak nemáte radi preplnený priestor a volíte skôr vzdušnosť. Ani to neznamená, že doma budete mať len nevyhnutný nábytok. Riešením môžu byť nielen fotografie, ale aj kvety. Zaujímavý akcent dodá aj šperkovnica. Ak teda máte veľa drobností, určite si vyberte takú šperkovnicu Friedrich Lederwaren, ktorá Vás najlepšie vystihuje a hodí sa Vám do interiéru. Jej vzhľad Vás tak očarí, že ju nebudete chcieť schovávať a vo svojich šperkoch budete mať konečne poriadok.

Sedacie vaky Vám poskytnú nielen pohodlné sedenie, ale aj zaujímavé využitie priestoru.