Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Užite si každú chvíľku strávenú s deťmi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Deti rastú ako z vody, a preto by sme si mali vychutnať každú chvíľku, ktorú s nimi strávime. Priskoro prestanú potrebovať Vašu pomoc a podporu pri všetkom čo robia.

Bratislava 14. októbra (OTS) - Ani sa nenazdáte a z Vášho anjelika vyrastie vzdorovitý mladý človek, ktorému bude prekážať všetko čo poviete alebo urobíte. S tým sa však treba zmieriť, je to bežné vo všetkých rodinách, a treba si len nájsť tú správnu cestu.

Užite si teda každú chvíľku so svojim dieťaťom, dlho času Vám nezostáva. Malé deti sú radosť no vyžadujú našu plnú pozornosť a nepretržitú starostlivosť. To môže neraz vyvolať enormnú únavu u rodičov. Neustály kolotoč plaču, špinavých plienok a kŕmenia vystrieda záplava zvedavých otázok.

S našimi deťmi sa tešíme, ale aj trpíme, ak aj Vášho potomka trápia pravidelné bolesti bruška, možno ide práve o detskú koliku. Uľaviť dieťaťu však môžete aj prírodnými prípravkami. Viac sa o detskej kolike dozviete na detskekoliky.sk.

Starostí je stále veľa, a to už od pôrodu. Veľmi rýchlo vymeníte plienky, a fľašky za školské povinnosti. Aj tu rodič trpí najmä v prvých dňoch, no aj dieťa treba pripraviť na zmenu režimu. Rozhovory o škole by tak mali začať o niečo skôr, aby si dieťa na túto myšlienku zvyklo. Radosť najmenším určite urobí aj pekná nová školská taška. Veď deti majú zo všetkého nové zväčša radosť, len ich netreba strašiť, a to platí aj pre starších súrodencov.
Pre naše ratolesti by sme spravili čokoľvek, no naše možnosti nám nedovoľujú dopriať im všetko, čo by chceli. Idú však Vianoce, a to je pre deti to najkrajšie obdobie. Na výbere vianočných darčekov si teda dajte záležať, aby ste ich potešili čo najviac.

Ak chcete predísť tomu, aby sa Váš syn, či dcéra o pár rokov túlali po uliciach, vyberte spolu s nimi vhodný koníček už teraz. Ak majú radi šport, možno potešia aj tenisové rakety.