Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Do výtvarnej súťaže Vojaci očami detí sa zapojilo 328 škôl

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Hlavnú cenu v kategórii starších žiakov porota udelila Barbore Brindžákovej zo Základnej školy Krosnianska v Košiciach.

Bratislava 20. mája (TASR) - Do 21. ročníka výtvarnej súťaže rezortu obrany pre žiakov základných škôl s názovom Vojaci očami detí sa tento rok zapojilo 328 škôl a práce poslalo aj 28 jednotlivcov. Porota zložená z výtvarníkov, zamestnancov rezortu a profesionálnych vojakov hodnotila celkovo 2545 výtvarných kresieb, malieb, koláží a grafík, čo je druhý najvyšší počet súťažiacich v histórii súťaže. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Deti sú naša budúcnosť. Preto som nesmierne rád, že aj vďaka tejto výtvarnej súťaži vidíme čoraz väčšie povedomie detí o službe našich profesionálov. Svedčí o tom nielen počet súťažných prác, ale zobrazené nápady," uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). V kategórii mladší žiaci zvíťazila práca Jakuba Kuráka zo Základnej školy J. J. Thurzu v Detve.

Hlavnú cenu v kategórii starších žiakov porota udelila Barbore Brindžákovej zo Základnej školy Krosnianska v Košiciach. Víťazi v obidvoch kategóriách získavajú diplomy, suveníry Ozbrojených síl SR a finančné prémie, pričom vybrané súťažné práce budú vystavené v priestoroch ministerstva a pre verejnosť tiež v nákupnom centre v bratislavskom Novom Meste.