Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Magazín

Dokonalý letný oddych nemusí byť len pri mori

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Aj keď sa naša predstava letnej dovolenky spája najmä s morom, nemusí to byť vždy tak. Dôvodom však nemusí byť len cena, ktorú musíme investovať do takéhoto oddychu, ale mnoho ďalších faktorov.

Bratislava 12. augusta (OTS) - Či ste sa teda tento rok na dovolenku k moru nechystali, alebo Vám prekazila plány neočakávaná udalosť, neznamená to, že na toto leto nemôžete mať ešte pekné spomienky. Aj s deťmi sa cestuje ťažšie a hodiny v aute neznášajú práve najlepšie. Nie každý však obľubuje vysoké horúčavy, ktoré sú najmä v prímorských letoviskách celkom bežné.

Nech Vás teda viedlo čokoľvek k tomuto rozhodnutiu, môžete voľno v práci využiť naplno aj na Slovensku. Naše hory ponúkajú príjemnú teplotu aj v sparnom lete a cesta Vám ubehne veľmi rýchlo. Ak je však obmedzený rozpočet tým hlavným dôvodom, nemusíte sa báť, okrem ušetrených peňazí za benzín, či naftu, potešia aj výhodnejšie ceny ubytovania ako v zahraničí. Pre svoje deti však hľadajte hotel pre rodiny, kde si na svoje prídu aj rodičia. Tieto služby Vám ponúka aj hotel Salamandra.

Avšak ani úvahám o tom, ako zabaviť deti sa nevyhnete. Občas predsa len budete musieť vytiahnuť obľúbenú hračku, no ak chcete deti zabaviť na dlhší čas, ideálne sú kresliace potreby. Tie zabavia a nezaberú veľa miesta v batožine.

Pripravte ich však aj na cestu. Vymyslite rôzne hry, ktoré zabavia aj tých najmenších, potom Vám cesta ubehne ako voda. Všetko potrebné na cestu zbaľte do svojej koženej kabelky, aby ste nemuseli každú chvíľu niečo hľadať v kufri. Plánujte však aj rodinné aktivity. Prechádzka, či ľahšia turistika deti určite nadchne, naviac sa unavia a budú spať ako v bavlnke.

Príjemný oddych predsa prospeje každému, no najmä spánok býva problematický. Nie každému vyhovujú postele, ktoré sú v ubytovacích zariadeniach, no ak Vás chrbát bolí aj doma, riešením môžu byť nové zdravotné matrace.